fbpx

Collectebus comité Kampen/IJsselmuiden

Comité Kampen/IJsselmuiden steunt het project: Noodhulp in Burkina Faso. Ondanks de gevolgen van de coronacrisis wil dit Woord en Daad-comité zich blijven inzetten voor hun naaste ver weg. Samenkomen voor activiteiten gaat niet meer, maar via deze digitale collectebus kunt u nog steeds een bijdrage leveren aan het project wat zij steunen. U leest er op deze pagina alles over. Want: samen verbonden, juist nu! Bedankt voor uw betrokkenheid!

Noodhulp in Burkina Faso

Tientallen motorfietsen komen het dorp binnenrijden. Achterop de motoren zit een gewapende strijder. Ze openen het vuur op alles wat beweegt. Mannen en vrouwen, kinderen en bejaarden, overheidsfunctionarissen en burger, christenen en moslims; niemand is veilig voor deze terroristen. Bovenop de terreurdreiging komt de impact van de coronacrisis.

Woord en Daad startte vorig jaar, toen het geweld in Burkina Faso steeds verder toenam, een noodhulpactie om onze partners en de vluchtelingen in te ondersteunen. Sindsdien is de situatie verslechterd. In april en mei willen we in Kaya en Kongoussi via onze partners in totaal 320 gezinnen ondersteunen met voedselpakketten. We richten ons op de meest kwetsbare gezinnen. Burkina Faso telt het grootste aantal coronabesmettingen in West-Afrika en de zwakke gezondheidszorg kan een grote toestroom van patiënten niet aan. Juist hier is preventie cruciaal, maar ook een extra uitdaging. Naast voedselpakketten worden ook kits voor effectieve sanitaire hygiëne uitgedeeld. Deze pakketten bestaan onder andere uit desinfecterende gel en zeep.

Het coronavirus brengt ook veel onzekerheid in Nederland, maar als Woord en Daad kunnen we onze ogen niet sluiten voor de nood van de vluchtelingen in Burkina Faso. Samen verbonden, juist nu!

Bekijk hier meer informatie over het project: https://www.woordendaad.nl/projecten/noodhulp-burkina-faso/

Dit doel is niet te bereiken zonder uw steun. Draagt u bij aan voedsel en zeep voor kwetsbare gezinnen in Burkina Faso?

Bekijk het actuele nieuws van ons comité op onze Facebookpagina!

Sponsors

Anonieme Gever

Heeft € 15,- gegeven!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen