fbpx

Gerline Verburg – Hulp aan misbruikte kinderen op de Filipijnen

Februari 2019 ben ik (Gerline), met mijn man Jacco naar de Filipijnen geweest. We hebben daar onder andere het opvanghuis voor misbruikte kinderen bezocht.

Onze ervaringen:

Wat een indrukwekkende en mooie reis was het. Het is zo goed om de persoonlijke verhalen eens in het echt te horen. De gezichten en de emoties maken dat het niet om indrukwekkende verhalen gaat. Het gaat om mensen, een kind, onze naaste.
De kinderen leven in een voor hun doen luxe huis, maar er is bijvoorbeeld geen echte douche, om de stap terug naar het leven bij familie zo klein mogelijk te houden. De begeleiders die ook in het huis wonen en werken zijn 24/7 beschikbaar en delen heel veel liefde van de Heere aan de kinderen. Laten we bidden dat dat tot zegen mag zijn!

Informatie over het project:

Het opvanghuis Bahay Silungan biedt slachtoffers van seksueel misbruik een veilige thuishaven. Onder professionele begeleiding leren de kinderen het misbruik te verwerken en hun plek in de maatschappij weer in te innemen.

Sinds de start van 2019 is er veel gebeurd. De grond van de buurman is maar één keer te koop, zo luidt het gezegde. De buurman van het opvanghuis boodt zijn grond te koop aan. Een uitgelezen kans voor het project om te groeien en een opvanghuis voor jongens te openen. Het is op de Filipijnen niet toegestaan om tienerjongens en -meisjes onder één dak op te vangen.

Voor de kinderen in het tehuis worden de weken zoveel mogelijk als normale weken ingedeeld. Ze gaan naar school, op zondag is er een kerkdienst en ook op andere dagen is er veel ruimte voor de Bijbel. Tegelijk wordt er contact gezocht met de families van de kinderen en krijgen zij ook begeleiding. Op landelijk niveau is Bahay Silungan onderdeel van een netwerk organisaties die samenwerken om slachtoffers en hun families te helpen, maar ook inzetten op preventie.

Help je mee dit mooie project te laten groeien?

We waarderen het als je een gift wil overmaken. Zie hieronder. We zijn blij met alle financiële hulp, maandelijks of eenmalig. Hartelijk dank!

2 vliegen in 1 klap slaan, kan in dit geval ook. Nooitgedacht is een locatie die de deel achter een gerestaureerde woonboerderij verhuurd voor feestjes. Heeft u iets te vieren? Vier het dan bij Nooitgedacht! Met de winst van alle feestjes steunen zij hierboven genoemd project. Kijk eens op: www.nooitgedachtwaarder.nl.

Sponsors

Anonieme Sponsor
Heeft € 200,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 1050,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 5,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 200,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 50,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 50,- gegeven!
Anonieme Sponsor
Heeft € 100,- gegeven!
Gerline Verburg
Heeft € 15,- gegeven!

Bedankt voor uw steun!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen