Gert en Corine 40 jaar getrouwd!

Op D.V. 30 november 2018 zijn wij 40 jaar getrouwd. Om dit te vieren, geven we op D.V. 1 december een etentje voor onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. We zijn blij en dankbaar dat we dit met elkaar mogen vieren. In Nederland hebben we zoveel. Daarom willen we ook onze medemensen ver weg denken. Als cadeautip zeggen we daarom tegen iedereen die we uitnodigen: een gift voor het werk van Woord en Daad.

Als doel hebben we gekozen voor het werk onder Restaveks in Haïti. Dit project richt zich op het tegengaan van kindslavernij in Haïti. Niet voor te stellen dat er wereldwijd nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij leven! En één op de vier daarvan is kind.

INFORMATIE OVER HET PROJECT IN HAÏTI:

Voor ouders op het Haïtiaanse platteland is elke dag een worsteling. Vaak is er nauwelijks genoeg eten voor het hele gezin. Daarom besluiten veel ouders een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Het is gebruikelijk dat rijkere Haïtiaanse families een hulp in de huishouding, een ‘Restavek’ hebben.

Als slaaf behandeld
Plattelandsouders geloven daadwerkelijk dat hun kinderen als ‘Restavek’ een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar. In de praktijk worden deze kinderen als slaaf behandeld: ze mogen niet naar school en worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt.

Nieuwe dromen
Woord en Daad vindt dat ieder kind een veilig thuis moet hebben en de kans om naar school te gaan. Samen met de Haïtiaanse organisatie Restaveks Freedom zet Woord en Daad zich in om Restaveks te bevrijden uit slavernij en ze een veilig thuis te geven. Een plaats waar ze kind kunnen zijn en naar school mogen. Een plek waar ze het verleden achter zich kunnen laten en weer kunnen dromen van een nieuwe, hoopvolle toekomst!

'IN NEDERLAND HEBBEN WE ZOVEEL! DAAROM WILLEN WE GRAAG AAN ONZE MEDEMENSEN VER WEG DENKEN.'

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen