Aan Tafel #9 Drie tips voor een duurzame kerst!

Geplaatst door Nienke Boone op 21 december 2017

Terug naar het overzicht

December: een maand vol vieringen en saamhorigheid. De winkels liggen vol met lekker eten. Folders roepen je op zoveel mogelijk aan te schaffen. Hoe ga je daar bewust mee om? In dit Aan Tafel! bericht krijg je drie tips om duurzaam kerst te vieren. Lees snel door!

AanTafel09

Tip 1: Waar doe je je boodschappen?

Wist je dat het goed is om lokaal te kopen en met de seizoenen mee te eten? Daarom hebben we speciaal voor jou twee handige sites uitgezocht. Op deze site vind je een overzicht van alle boerenmarkten in Nederland. Zit er eentje bij jou in de buurt? En op deze site kan je vinden welke groente en fruit een duurzame keuze is in de maand december.

Tip 2: Maak een heerlijke restjes-lunch

Heb je een kerstdiner met familie of vrienden? Je zult zien dat er wat overblijft. Gooi die restjes niet weg! Maak er de volgende dag een heerlijke lunch van. In deze receptenzoeker kan je je overgebleven ingrediënten of restjes invoeren, en vind je binnen no time een lekker recept voor je lunch!

Tip 3: Ga uit eten bij Instock

Heb je in de kerstvakantie een etentje gepland? Kijk dan eens bij restaurant Instock. Zij zetten voedselverspilling letterlijk op de kaart. Instock haalt onverkochte producten op bij plaatselijke AH’s of producenten. Creatieve koks maken hier heerlijke gerechten van. Elke dag is het een verrassing wat er op het menu staat! Er zijn Instock restaurants in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Heb jijzelf tips?

Stuur een mailtje met jouw tips en ideeën naar aantafel@woordendaad.nl. Heb jij je nog niet ingeschreven voor deze Aan Tafel! berichten? Doe dat hier! In het volgende bericht lees je hoe Woord en Daad zich wereldwijd inzet vóór duurzaam voedsel en tegen voedselverspilling.