Bouwreis Nicaragua - Blog 3

De start van de bouw!

Geplaatst op 13 juli 2017

Terug naar het overzicht

Woensdag 12 juli 2017. 07.00 uur: het ontbijt staat klaar met wederom wit/bruin brood en een enkele toast boterham die we kunnen beleggen met zoet! beleg. Gerrit- Jan legt kort de bedoeling uit van de bouw van die dag. Met veiligheidsschoenen, handschoenen en een lange broek zullen we de bouwplaats betreden. We starten met het opruimen van het kantoor en het omhakken van de limoenbomen die op de plaats staan waar we het tweede klaslokaal willen gaan bouwen. Nathan laat even zijn Nieuw-Zeelandse hak-skills zien, met een enkele slag liggen de bomen om. Met elkaar plukken we de limoenen die al rijp zijn, die we vervolgens in ons flesje water stoppen; heerlijk voor de dorst!

Nicaragua bouwreis 6

NB vanwege een slechte verbinding kregen we in één keer drie blogs uit Nicaragua binnen. Kijk bij 'Gerelateerde artikelen' voor blog 1 en 2. 

Arian en Maritthe halen de golfplaten van het dak van het kantoor, waarna met z’n allen de buiten muur van het kantoor omgehakt wordt. Het kantoor zal namelijk uitgebreid worden en gelijk getrokken worden met het klaslokaal wat erachter wordt geplaatst. Verschillende dames verven de ijzeren balken, die het dak moet gaan dragen van de nieuwe klaslokalen, rood. Ook de locals worden nog geholpen door onder andere Maaike met het voegen van de douche en toilet. Marleen heeft echt een onderscheiding verdiend want ze heeft enorm veel gedaan; was het niet het cement maken samen met de locals dan was het wel het opruimen van de brokstukken van de muur die omgehakt was.

Tussen de middag het gebruikelijke recept wat betreft de inhoud van de maaltijd maar er was dit keer ook nog een bakje fruit bij, wat iedereen zich heerlijk liet smaken!

Van 13.00-16.00 uur hebben Hanneke, Jeroen, Elise, Femke en Corianne kinderwerk gedaan. Het verhaal dat zij in het Engels verteld hebben ging over Jozef. Er waren deze middag 50 kinderen aanwezig, een goede eerste opkomst! De kinderen deden leuk mee zowel met het zingen als het maken van het werkje. Ze versierden met allerlei gekleurde stukjes papier de veelkleurige jas van Jozef en kleurden de rest in met kleurpotloden en stiften. Daarna gaven ze het werkje weer terug aan de kinderwerkleiders, omdat ze niet wisten dat ze het mee naar huis mochten nemen.

Rond 16.30 uur stopten we met werken op de bouw. Alles werd opgeruimd en om 17.30 uur konden we al aanschuiven aan een heerlijke maaltijd van rijst, kip (drumstick) en salade. Ook dit keer smaakte het geweldig!

’s Avonds hebben we met elkaar een ‘goedenavond gesprek’ gevoerd over: ’Jij en je kracht’. We gingen met elkaar in gesprek over complimenten geven en ontvangen. We gaven elkaar ook complimenten en bedachten er ook één voor een familielid in Nederland. Na de afsluiting van de dag gaan we met z’n allen rond 22.00 uur met de kippen op stok.

Groetjes van ons allemaal.