Een normale schooldag voor jouw Haïtiaanse sponsorkind

Geplaatst door Geerten van Breugel op 13 februari 2017

Terug naar het overzicht

'Het is kwart over acht. De kinderen moeten bijna naar school. 'Doe je nog even je schoenen aan? Vergeet je jas niet trouwens! Het is bijna tijd!' Je weet het misschien nog wel, die tijd dat je vroeger naar school ging. Hoe verloopt zo'n dag eigenlijk aan de andere kant van de wereld? We laten je meekijken met een Haïtiaans sponsorkind op een normale schooldag. Ericson Francois is zo'n kind.

Sponsorkind Ericson (1)(1)

1. Het is ochtend. Ericson komt uit zijn bed en rekt zich uit. Zijn dag gaat weer beginnen. Hij is dertien en gaat naar de middelbare school, waar hij in de eerste klas zit.

2. Voordat Ericson heeft ontbeten wast hij zich en na het ontbijt doet hij de afwas. Hij woont met zijn vader en moeder in een huis van golfplaten.

3. Voordat hij naar school gaat, doet hij trouw zijn huiswerk. Ericson vindt Frans en wiskunde de leukste vakken.

4. Het is eindelijk tijd om naar school te gaan. Ericson moet vijftien minuten lopen naar een school van de partnerorganisatie van Woord en Daad, AMG Haïti. Hier krijgt hij christelijk en goed onderwijs .

5. Als lunch krijgt Ericson koffie met brood. Net zoals het leven in Haïti, is het eten meestal erg simpel. Rijst met zwarte bonen is bijvoorbeeld dagelijkse kost.

6. Hij mag wat sommen voordoen op het bord. Ieder kind heeft op school een taak en Ericson mag aan het eind van de dag het bord schoonmaken.

7. De dag zit erop. Ericson vertrekt naar huis, eet nog wat en zoekt zijn bed op. Morgen wacht er weer een nieuwe dag waarin er veel te leren valt!

Ericson is erg blij met de kansen die hij krijgt. Híj heeft mogelijkheden door sponsoring die veel van zijn landgenoten niet hebben. Wil jij ook zorgen dat meer kinderen zoals Ericson naar school kunnen gaan en christelijk onderwijs krijgen? Ga dan naar het kindoverzicht en sponsor een kind!