Honderden kaarten voor sponsorkinderen

Geplaatst door Jo-Anne Krijgsman op 7 september 2017

Terug naar het overzicht

Er zijn veel sponsorkinderen die nooit post ontvangen van hun sponsors. In ons magazine Werelddelen van september kunt u het verhaal van Aline Pas lezen. Al vanaf dat ze klein was, wilde ze graag iets doen voor haar verre naaste. Nu schrijft ze stapels en stapels ansichtkaarten aan kinderen die nooit post ontvangen. En de kinderen zijn er blij mee!

DSCN1552

‘Ik wil u bedanken voor de kaart met zonnebloemen die u me stuurde. Hij is erg mooi. Ik wil u laten weten dat het goed met me gaat. Dank u wel dat u naar me vraagt en aan mij denkt. Ik wens ook dat God u zegent. Het is waar, Hij is onze toevlucht,’ schrijft één van de Colombiaanse kinderen.

Aline is begonnen met het schrijven van kaarten aan kinderen uit Colombia. ‘We schrokken wel een beetje, zoveel kinderen die geen post kregen. Waar begin je dan? We zijn gewoon maar bij één land begonnen.’ En het resultaat mag er zijn. Aline schreef al honderden kaarten. Ook drie andere vrijwilligers zetten zich in om de kinderen post te geven.

Aline heeft zelf ook sponsorkinderen. De post die ze van hen terug krijgt vindt ze hartverwarmend. Ze vertelt dat ze de post soms met kippenvel leest. Ze vindt het mooi dat het twee kanten op gaat. Aline en haar gezin bidden voor de sponsorkinderen, maar de sponsorkinderen bidden ook voor hen. Dat raakt haar.

Aline roept mensen die nooit kaarten schrijven aan hun sponsorkinderen op om dat wél eens te doen. ‘Kijk, de een is daarin wat meer punctueel dan de ander. Maar, uiteindelijk moet je het ook gewoon doen!’Gewoon doen dus, en als u het lastig vindt is er altijd nog de Woord en Daad sponsortool. Daarmee is het versturen van een kaartje een eitje geworden!

Geniet hieronder van de blije gezichten van Colombiaanse kinderen die een kaartje hebben ontvangen.

Werelddelen van september, met daarin ook het verhaal van Aline, vindt u hier

Oproep

Schrijft u mee voor sponsorkinderen die nooit post ontvangen? We zoeken nog vrijwilligers voor het project Schrijfmaatjes. In het najaar gaan we sponsorkinderen in De Filipijnen verrassen. Informeer via sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0182-611 874. We horen graag van u!


Gerelateerde downloads