‘Hun brieven moedigden mij aan om door te gaan’

Henriëtte ontmoette haar voormalige sponsors

Geplaatst door Rina Molenaar op 8 augustus 2018

Terug naar het overzicht

Henriëtte (37) bezocht enkele jaren na het afronden van haar opleiding haar voormalige sponsors in Nederland. Samen keken ze terug op wat de sponsoring voor haar heeft betekend. ‘Ze waren er voor mij!’

Henriette

NB: Woord en Daad stimuleert het contact tussen sponsors en sponsorkinderen, maar we raden het af om in Nederland af te spreken zo lang het kind nog in het sponsorprogramma zit. Omdat Henriëtte inmiddels volwassen is en nog steeds goed contact heeft met haar sponsorfamilie, delen we haar verhaal graag met u.

‘Ik ben Henriëtte Bauma Kama (37). Ik ben net terug uit Nederland! Ik zal vertellen hoe het zit. Jarenlang ben ik gesponsord door een familie uit Nederland. In 1992 startte ik op de school Bethesda van CREDO onderwijs te volgen. In 2001 sloot ik alles succesvol af. Ik startte mijn werk als secretaresse op de Bethesda-school. Ik werkte en volgde een secretaresseopleiding van twee jaar. En ik werk hier nog steeds met plezier.’

Naar Nederland

Henriëtte: ‘Ondertussen onderhield ik contact met mijn sponsorfamilie. Ze hebben me al die jaren gesponsord. Naast financiële steun is het ontzettend belangrijk om ook sociaal-emotionele steun te krijgen. Ze waren er voor mij! Hun brieven moedigden mij aan om door te gaan. Een paar jaar geleden stuurde de familie mij een brief. Ze nodigden me uit om naar Nederland te komen. Niet alleen ik maar ook mijn man Balima Alain en mijn twee boys van 2 en 5 jaar. Je leest het goed: ik ben inmiddels een gelukkig getrouwde vrouw en trotse moeder van twee jongens.’

Prachtige tijd

‘De uitnodiging die ik ontving liet ik aan de directeur van CREDO zien’, vertelt Henriëtte. ‘Hij moedigde me aan om naar Nederland te gaan, maar de eerste keer lukte het niet omdat het werk van mij en mijn man door moest gaan en we er niet tussenuit konden. Afgelopen juli is het gelukt. Ik heb genoten in Nederland! Mijn voormalige sponsors spreken geen Frans, daarom verbleef ik bij hun dochter. Het was een prachtige tijd en samen met mijn sponsorfamilie heb ik teruggekeken naar de mooie periode dat we contact op afstand hadden!’

Dankbaarheid

Het verhaal van Henriëtte is een van de vele verhalen waaruit blijkt hoe waardevol het is als een kind wordt gesponsord. Zoals alle sponsorkinderen kwam Henriëtte uit een arm gezin. Dankzij het onderwijs dat ze volgde, kon Henriëtte na haar schooltijd een baan als secretaresse vinden. Voor veel mensen in Burkina Faso is dat helaas niet vanzelfsprekend. Nu mag ze – met haar voormalige sponsors – dankbaar terugkijken en getuigen van wat de sponsoring voor haar heeft betekend.comments powered by Disqus