'Ik hoop dat ik weer snel naar school kan, als het water gezakt is'

Anita krijgt nieuwe schoolboeken na overstromingen in Nepal

Geplaatst door Janita de Vries, Woord en Daad op 4 september 2017

Terug naar het overzicht

Steeds hoger kwam het water in hun huis in Ratnanagar, Nepal. Terwijl haar ouders probeerden bedden en huisraad te redden, legde Anita (foto) haar schoolboeken op de hoogste plek in het huis. Anita: ‘Ik kon maar net mijn hoofd boven water houden…’

Anita uit Nepal met haar nieuwe schoolboeken

Anita woont samen met haar ouders in het midden van Nepal. Ze gaat graag naar school, samen met haar vrienden. ‘Toen het water steeg, probeerde ik mijn boeken te redden. Maar het water kwam te hoog, en ook mijn boeken werden nat. Ik probeer ze te laten drogen op de waslijn, maar veel bladzijdes zijn niet meer te lezen.’

WAT WE DOEN

In Nepal (Rupandehi) werkt de christelijke organisatie UMN samen met NASSO in de getroffen gebieden onder andere door noodpakketten uit te delen. Woord en Daad is nauw betrokken bij de hulp die wordt geboden. Families zoals die van Anita worden geholpen met onderdak, nu het huis helemaal vernield is. Maar ook met voedsel en materialen. Er verschijnt een glimlach op Anita’s gezicht als ze nieuwe schoolboeken krijgt: ‘Ik hoop dat ik weer snel naar school kan, als het water weer gezakt is!’

STEUN DEZE ACTIE

Steunt u de noodhulp in Azië? Uw betrokkenheid bij dit werk is hard nodig. Hoe meer geld er beschikbaar is, hoe meer mensen we uiteindelijk kunnen helpen. Daarbij kijken we overigens ook altijd naar de langere termijn. Om een donatie te doen kunt u het formulier onderaan deze pagina gebruiken. Of maak zelf een gift over naar NL64 RABO 0385 4870 88 onder vermelding van ‘Noodhulp overstromingen Azië’.

Ja, ik wil helpen bij het project Noodhulp overstromingen Azië

  • 1. Donatiecomments powered by Disqus