Wat wordt het: Afrika of Europa? Het verhaal van Semhangn

Geplaatst door PerspActive op 14 februari 2017

Terug naar het overzicht

Vandaag de dag zien we veel jongeren uit het Midden-Oosten en Afrika die een levensgevaarlijke reis ondernemen in de hoop op een beter bestaan in Europa. PerspActive, waar Woord en Daad deel van uitmaakt, werkt in verschillende landen met en voor jongeren om hen toekomstperspectief in eigen land te bieden. In deze blog deel één van een serie over jongeren en hun toekomstperspectief.

PerspActive Semhangn

Semhangn (27): ‘Ik studeer business management in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Dat is niet zo vanzelfsprekend in mijn familie; mijn vader is boer en mijn moeder verkoopt de producten op de markt. Ik woon nog bij hen op het platteland, samen mijn vijf broers en zussen. Ik wil graag manager worden bij een bedrijf en in de stad gaan wonen. Daar zijn de kansen op een baan groter; als je tenminste de juiste mensen kent. Want in Ethiopië worden banen lang niet altijd gegeven aan mensen met de juiste ervaring, opleiding en werkhouding. Ik ben bijna afgestudeerd en alles komt vast goed. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst!’

Ga voor #1wereld

Semhnagn staat symbool voor alle jongeren in Afrika die graag een toekomstperspectief willen.PerspActive pleit voor een kans voor iedereen om zich te ontwikkelen en zichzelf te onderhouden. Wij geloven dat dit uiteindelijk veel effectiever en goedkoper is voor Nederland en Europa dan de kosten van jarenlange asiel- en inburgeringsprocedures. Nederland moet dan nu wel meer investeren in ontwikkelingssamenwerking, en met name in jongeren, dan we nu doen. Ga daarom voor #1wereld, zodat we gezamenlijk de nieuwe regering kunnen aanspreken op een grotere inzet hiervoor!