Geen schade aan microkrediet-huizen in Bangladesh

Geplaatst op 10 oktober 2017

Terug naar het overzicht

Waar India, Nepal en Bangladesh de laatste tijd veel negatief in het nieuws zijn, komt er nu gelukkig ook goed nieuws uit AziŽ. Op dezelfde plek waar miljoenen mensen moeten vluchten voor het water, heeft Woord en Daad al jaren een project voor huizenbouw. In dit project krijgen mensen een microkrediet om een beter huis te kunnen bouwen en dus een stabieler leven te kunnen leiden.

GUK 0074 (1)

Wat het goede nieuws is

In augustus van dit jaar vormden de jaarlijkse moessonregens echter ook een bedreiging voor deze 3,500 huizen en de mensen die er wonen. In augustus gaf onze projectleider Maarten van Middelkoop aan:‘Het zou me verbazen als we géén schade hebben’. Via onze partnerorganisatie hebben we echter begrepen dat deze huizen wel overstroomd zijn, maar nog steeds intact zijn en zijn blijven staan. Iets om dankbaar voor te zijn!

Wat er voor zorgt dat het project op termijn zelfstandig wordt

Een andere goede ontwikkeling is dat het bedrag van elk microkrediet dat is verstrekt, is afbetaald. Dit is niet alleen positief omdat het geld weer terugkomt, maar vooral omdat ditzelfde geld hierna weer geïnvesteerd kan worden in nieuwe huizen. Op deze manier kunnen elk jaar tot 500 nieuwe huizen gebouwd worden.

Wat u kunt doen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het huizenbouwproject in Bangladesh. Ook kunt u de miljoenen mensen die te lijden hebben onder de overstromingen helpen door onze noodhulpactie te steunen.


Op de hoogte blijven