Grootste afvalberg EthiopiŽ stort in

Ramp voor inwoners Koshe

Geplaatst op 14 maart 2017

Terug naar het overzicht

In het dorpje Koshe, aan de rand van de stad Addis Ababa, vond zaterdagavond een immense verschuiving van afval plaats bij de grootste afvalstort in het land. Door de 'aardverschuiving van afval' werden hutjes en betonnen gebouwen bedolven. In dit dorp wonen veel (sponsor)kinderen die naar de school van onze partner Hope Enterprises gaan.

afvalberg bij dorp sponsorkinderen stort in

Sponsorkinderen getroffen

Zojuist kregen wij van Worede Birhanu van onze partnerorganisatie Hope in Ethiopië het volgende verdrietige bericht door: ‘Tot op heden is bekend dat een sponsorkind en zijn gehele familie door deze ramp om het leven zijn gekomen. Daarnaast hebben diverse sponsorkinderen familieleden verloren. De officiële media in Ethiopië meldden vanmorgen dat op dit moment zeker 65 mensen door de ingestorte afvalberg om het leven zijn gekomen.’

Woord en Daad neemt persoonlijk contact op met sponsors van wie het sponsorkind bij de ramp betrokken is.

Gebed gevraagd

Worede Birhanu roept sponsors met een kind in Ethiopië op om te bidden voor de slachtoffers en nabestaanden van deze ramp. Bidt u mee?

Meer informatie over deze heftige gebeurtenis kunt u lezen via de NOS en de Belgische krant HLN. Uiteraard zijn wij voor vragen ook telefonisch te bereiken via 0183-611874.

 


Op de hoogte blijven