Hongersnood: Help ons helpen!

De hongersnood treft honderdduizenden mensen. De nood is hoog. Onze hulp is nodig.

Geplaatst op 24 maart 2017

Terug naar het overzicht

Woord en Daad is samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster, Dorcas, Red een Kind, Tear en ZOA, actief betrokken bij de noodhulp in Afrikaanse landen en Jemen. Nu de hongersnood in verschillende landen steeds ernstiger vormen aanneemt intensiveren we de noodhulp en acties de komende dagen. De Verenigde Naties spreken al van de ernstigste voedselcrisis sinds 1945.

Honger in Afrika

Droogte en geweld zijn de oorzaken voor de grootste hongersnood sinds jaren. Elke dag sterven er mensen van de honger, vooral kinderen, ouderen en zieken in Zuid-Soedan, Nigeria, Kenia, Ethiopië, Jemen, Somaliland en omringende landen. Als er niets gebeurt, sterven er volgens de VN 20 miljoen mensen de hongerdood.

Woord en Daad - Ethiopië

Via onze partnerorganisatie The Well Foundation gaan we 30.000 schoolkinderen van voedzame maaltijden voorzien in de Noordelijke regio van Ethiopië, waar nauwelijks of geen voedsel is. Naast de steun die de overheid al geeft aan duizenden mensen zorgen we met deze noodhulp ervoor dat kinderen het onderwijs blijven volgen en zonder honger thuis komen. Daarnaast ontlasten we de families die met veel moeite proberen genoeg voedsel te krijgen. Per maand is er € 122.000,- nodig om 10.000 kinderen te kunnen voeden.

Verbinding structurele projecten

Droogte en voedseltekort is een van de moeilijke situaties in Ethiopië. Vandaar richt Woord en Daad zich naast dit noodhulp project op het zorgen voor schoon drinkwater, educatie, het zorgen voor vakonderwijs en het creëren van banen. Dit noemen we ook wel hulp in eigen regio. Veel mensen wagen de gevaarlijke oversteek naar Europa met alle gevolgen van dien.

Met hulp in eigen regio proberen we op de lange termijn voldoende kansen te bieden in het eigen land, zodat deze kwetsbare mensen kunnen blijven opgroeien in hun geboorteland en te zorgen voor de nieuwe generatie

De actieweek

Via collectes in kerken, advertenties en acties via social media wordt extra aandacht en steun gevraagd voor deze humanitaire ramp. Woensdag 29 maart is aangewezen als een speciale actiedag. Verschillende media (zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de Reformatorische Omroep en het Nederlands Dagblad) zullen op deze dag extra aandacht aan de hongersnood besteden,

Inmiddels is ruim 870.000 euro binnen bij het Christelijk Noodhulpcluster. De hulp is inmiddels gestart; in Zuid-Soedan, Kenia, Ethiopië, Jemen , Nigeria en Somaliland ontvangen de getroffen mensen voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft.

U kunt ons helpen! Door gebed en uw gift.

Ja, ik wil helpen bij het project Hongersnood - Help ons helpen!

  • 1. Donatie


Op de hoogte blijven