Hongersnood in Afrika: help ons helpen

Christelijk Noodhulpcluster start noodhulpactie

Geplaatst op 24 februari 2017

Terug naar het overzicht

In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in landen zoals Zuid-Soedan, Somaliland en EthiopiŽ voor een groot tekort aan voedsel. De leden van het Christelijk Noodhulpcluster - Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA - starten dan ook een noodhulpactie om hulp te bieden.

Honger in Afrika

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eerste getroffen door de ramp.

Hulp is nu nodig

We spreken van hongersnood als er vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is momenteel het geval in verschillende landen in Afrika. Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan de hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, Somalië en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden starten de organisaties een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nú nodig.

Steun deze noodhulpactie

De hulporganisaties zijn present in de getroffen landen. Ze willen mensen helpen en de voedselonzekerheid wegnemen. Ook u kunt daarbij meehelpen. Gebruik hiervoor onderstaand donatieformulier, of maak zelf een gift over naar IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, onder vermelding van ‘Honger in Afrika’.

Ja, ik wil helpen bij het project Hongersnood - Help ons helpen!

  • 1. Donatie


Op de hoogte blijven