Markt van groep 8 van de Augustinusschool brengt € 550,- op

Geplaatst op 6 juli 2018

Terug naar het overzicht

Het was een drukte van belang in groep 8. Het geld van de markt, dat nog in de kassa’s opgeborgen zat, werd geteld. Ineke Brand, schoolvoorlichter van Woord en Daad, had een krant meegenomen uit Bangladesh en keek vol spanning toe hoe het geld werd geteld. Aan het eind van de middag kreeg ze van Suzan en Sophie een cheque overhandigd van € 550,- euro. Wat een groot bedrag!

IMG_0232

Suzan en Sophie overhandigen de cheque van € 550,- euro aan schoolvoorlichter Ineke Brand. Lees hieronder de reportage van onze speciale verslaggevers Suzan en Marin!

Van onze speciale verslaggevers Suzan en Marin:

Vrijdag 29 juni 2018 hebben wij (groep 8 van de Augustinusschool uit Papendrecht) een actiemarkt georganiseerd. Bij ons kraampje (van Marin en Suzan) kon je je haren mooi laten invlechten voor € 2,- Dit vonden wij erg leuk. Suzan en ik hebben bij elkaar € 31,20,- opgehaald.

Dalayna en Maria hadden eten en drinken verkocht. Hun eindbedrag is: € 32,45,- Matthijs verkocht bekertjes spa blauw en ijs en dat liep erg goed, want de juf moest zelfs nieuwe ijsjes kopen! Matthijs heeft bij elkaar € 85,20,- opgehaald.

Thamar en Marilyn gaven een workshop over handletteren. Dat was erg leuk gedaan. Hun hadden bij elkaar € 18,20,- opgehaald. Sophie verkocht hele leuke raamstickers, daardoor was zij heel erg snel uitverkocht, maar daarna organiseerde zij een zelfgevouwen vliegtuigrace. Zij heeft bij elkaar € 16,20,- opgehaald.

Bij Hannah en Thirza kon je hele lekkere cup cakes versieren. Dat liep zo goed dat de juf nieuwe cup cakes moest kopen! Tim en Timon verkochten van alles. Van zelfgemaakte aardbeienjam tot fopspinnen. Dit was het beste kraampje: hun hebben namelijk € 130,60,- opgehaald!

Marten verkocht bladerdeeghapjes en poffertjes. Hij had € 61,25,- opgehaald. Bij Emilie en Mathilde kon je raden hoeveel snoep er in de snoeppot zat en je kon sjoelen. Hun hebben bij elkaar € 37,40,- opgehaald.

Op het laatste moment speelden Marin, Emilie, Mathilde en Suzan 3 muziekstukken, daarna ging Mathilde met de pet rond. Dat bracht € 32,30,-op. En we kregen nog een gift van NN, dat is: € 39,70,- Alle bedragen bij elkaar opgeteld: € 550,- Dit bedrag gaat naar het WASH-project (Water, Sanitatie, Hygiëne) in Bangladesh.

Alle leerlingen uit groep 8 van de Augustinusschool: hartelijk bedankt! Bekijk hieronder enkele foto’s voor een sfeerimpressie van de actie en de overhandiging van de cheque.comments powered by Disqus Op de hoogte blijven