Overstromingen AziŽ, de verdere voortgang

Geplaatst op 10 oktober 2017

Terug naar het overzicht

In Nepal en Bangladesh is het water gezakt en zijn de gevolgen nu meer zichtbaar. Wij horen van onze partners dat mensen hun leven zo goed als het gaat weer gaan opbouwen met bijvoorbeeld het repareren van het huis.

Beneficiary

Gelukkig zijn de meeste mensen uit de allereerste nood van voedsel, al blijft dit ook nog nodig. Woord en Daad investeert komende maanden in projecten in Nepal en Bangladesh in de meest getroffen regio’s op basis van benodigdheden van de getroffenen. Dit zijn: een stevig huis met voldoende training hoe een huis te bouwen/onderhouden, een goede oogst voor voedsel en inkomen plus voldoende schoon drinkwater gelegenheden.

De hulpverlening in Bangladesh na de overstromingen is nog steeds in volle gang. Duizenden personen kregen een voedselpakket om voor hun familie te zorgen. Voedsel, hygiëne benodigdheden en babyvoeding waren meer dan welkom. De noodhulp en wederopbouw gaat de komende maanden nog door. Samen met de getroffen mensen zorgen we voor betere levensomstandigheden, bijvoorbeeld: goed gebouwde huizen, voldoende schoon drinkwater en voldoende zaden voor volgende oogsten. Dit alles met een eigen bijdrage van de community en maatregelen om ergere gevolgen van de overstromingen tegen te gaan.

Dank voor de vele steun aan de slachtoffers van de overstromingen in Azië in de afgelopen weken!

 


Op de hoogte blijven