We gaan door met noodhulp in Afrika

Geplaatst op 11 juli 2017

Terug naar het overzicht

ĎKinderen zitten op school met een lege maag, of erger nog, ze blijven thuis van schoolí. Dat zegt Girma Tsige van onze partnerorganisatie in EthiopiŽ. Veel mensen in het noorden van EthiopiŽ ervaren al langer ernstige droogte, met als gevolg: voedselproblemen.

Voedseldistributie in EthiopiŽ

Atakelti, een leerling van 10 jaar in Ethiopië zegt: ‘Ik voel me altijd hongerig in de klas, ik ga liever naar huis’. Woord en Daad verleent aan deze kinderen en duizenden families noodhulp tegen de honger in Afrika. Deze kwetsbare families hebben afgelopen maanden voedsel en zaden ontvangen. Zowel in Ethiopië als Zuid-Soedan waar, Woord en Daad noodhulp verleent via partnerorganisaties.

Resultaten

Kinderen konden de laatste maanden weer naar school omdat ze te eten kregen. Ze kregen biscuits, noten, mais, schoon drinkwater en bovendien zaden waarmee de familie probeert om zelfvoorzienend te zijn. De hulpverleners hebben de transporten naar deze verafgelegen gebieden soms gedaan onder strenge beveiliging in gevaarvolle situaties bijvoorbeeld is Zuid-Soedan.

Hoe verder?

We gaan de komende maanden door met het verstrekken van voedselpakketten en zijn momenteel bezig met het slaan van een aantal nieuwe waterputten om in de acute nood van drinkwater te voorzien. Ook werken we aan het verhogen van de inkomens van honderden families. Daardoor zijn ze ook op de langere termijn beter in staat om voedsel te kopen. Met hen zetten we mooie bedrijfjes op.

Mogen we op uw steun rekenen?

Uw steun heeft grote positieve invloed op de levens van mensen zoals Atakelti, die dagelijks te kampen hebben met de extreme droogte in Afrika. Wilt u een steentje bijdragen aan de noodhulp? Gebruik daarvoor onderstaand donatieformulier, of maak zelf een gift over naar IBAN NL64 RABO 0385 4870 88, onder vermelding van 'Noodhulp droogte Oost-Afrika'. Alvast hartelijk dank voor uw trouwe steun.

Ja, ik wil helpen bij het project Hongersnood - Help ons helpen!

  • 1. Donatie


Op de hoogte blijven