Wil jij wat doen tegen armoede? Zet je dan in met Mijnactie!

Geplaatst op 27 juli 2017

Terug naar het overzicht

‘Wij leven in dezelfde wereld, maar wat een verschil... In Afrika lijdt men onder extreme droogte en mislukte oogsten. Mensen hebben ernstig tekort aan water en voedsel... In Nederland hebben we overvloed en... verdwijnt 14% van ons eten jaarlijks in de afvalbak (zo'n 50 kilo per persoon per jaar!)’ Jantine en Richard hebben vorig jaar de Nijmeegse vierdaagse gelopen voor Hongersnood Afrika

Mijn actie

Jantine en Richard van Veluw zijn een van de velen die zich inzetten voor anderen wereldwijd. Of het nou gaat om beter onderwijs, een goed huis of voedsel na een hongersnood. Om makkelijk een actie op te zetten heeft Woord en Daad nu een apart actiepagina: www.woordendaad.nl/mijnactie. Start je eigen actiepagina en haal daarmee geld op voor het Woord en Daad project wat jou aanspreekt.

Afgelopen tijd zijn er al diverse acties geweest via deze pagina’s. Naast Janita en Richard ging Teunis van Woudenbergh de uitdaging aan om in twintig dagen tijd 10,000 hoogtemeters te maken naar zijn werk en terug. Door deze knappe prestatie droeg hij zijn steentje bij aan de bestrijding van de hongersnood die heerst in Oost-Afrika.

Doordat Teunis een Mijnactie pagina had konden mensen daar terecht voor meer informatie en het geven van een gift, hij zelf kon zich zo helemaal richten op zijn fietstochten. Ben jij nu ook enthousiast geworden en heb je ook een actie waar je een pagina voor wilt inrichten? Ga dan naar de pagina ‘Start je eigen actie’ en kom in beweging tegen armoede!


Op de hoogte blijven