fbpx

DONDERDAG
GOD ZORGT VOOR BESCHERMING

Extra verwerkingsopdrachten bij de Dankdagkalender

/ OMA YURIEL EN EALEEN

Iedere dag geven oma Yuriel (47) en haar kleindochter Ealeen (7) op deze site hun reactie op het dagthema. Ontdek mee dat God zorgt, in Nederland, maar ook in Colombia!

‘Bij mijn moeder was ik niet veilig. Nu woon ik gelukkig bij oma!’
– Ealeen

Oma Yuriel vertelt: ‘Ik zie dat God beschermt, als ik naar het leven van Ealeen kijk. Zij heeft in haar jonge leven al zoveel gevaarlijke situaties meegemaakt, terwijl ze niet door haar moeder beschermd werd. Ik ben heel blij dat ik dat nu kan doen. Ik vertrouw erop dat God ons zal beschermen.’

Tijdens de burgeroorlog zijn 5,7 miljoen mensen voor het geweld op de vlucht geslagen in eigen land. Ze vluchtten naar de steden in Colombia, waar het geweld minder hevig was. Daar belandden de meesten echter in achterstandswijken, zoals Altos de Cazuca, waar Ealeen woont. In deze wijken is door werkloosheid en verveling veel criminaliteit. Het gevolg daarvan is dat er armoedeproblemen zijn ontstaan: drugs- en alcoholverslaving en verwaarlozing van kinderen. De kinderen die in een achterstandswijk opgroeien, hebben het zwaar. De vader is vaak niet meer in beeld, naar school gaan is lastig en zo kunnen kinderen makkelijk op straat belanden, waar bendes de baas zijn.

/ VERWERKINGSOPDRACHTEN

Uitleg losser

* Uitleg losser: staat in gespreksbijbel HSV als volgt omschreven: Toen Naomi nog met haar man Elimelech in Bethlehem woonde, hadden ze een stuk land in bezit. Nu Naomi weer terug is, is dat het enige wat ze bezit. Maar ze heeft geen geld om van te leven. Daarom zou ze eigenlijk dit stuk land moeten verkopen. Nu heeft God een regel gegeven dat iemand uit de familie dan dit land van Naomi mag kopen. Het land blijft dan van Naomi, en van haar kinderen en kleinkinderen. Zo’n familielid die het land van haar koopt, wordt dan een “losser” genoemd. (v9)

Maak de doolhofpuzzel

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen