fbpx

VRIJDAG
GOD ZORGT VOOR ZEGEN

Extra verwerkingsopdrachten bij de Dankdagkalender

/ OMA YURIEL EN EALEEN

Iedere dag geven oma Yuriel (47) en haar kleindochter Ealeen (7) op deze site hun reactie op het dagthema. Ontdek mee dat God zorgt, in Nederland, maar ook in Colombia!

‘Dat Ealeen naar school mag is een grote zegen!’
– Oma Yuriel

‘Toen Ealeen naar de ‘God is liefde’ school kon was ik zo blij!’ vertelt oma Yuriel. ‘En niet alleen voor Ealeen zelf. Heel ons gezin is gezegend doordat we hulp krijgen, er wordt naar ons geluisterd, als er problemen zijn kunnen we op school terecht voor een luisterend oor. Ik geniet van de zegeningen die via school in ons leven kwamen, zoals de Bijbelstudies, werk en een beter gestructureerd familieleven.’

Zie jij dat God je zegent? Veel ouders en kinderen op onze scholen in Colombia zien christelijk onderwijs als grote zegen. Ouders worden op school uitgenodigd voor Bijbelstudie en krijgen tips hoe ze hun kinderen met liefde kunnen opvoeden. Prachtig om te zien dat God dit zegent en dat hierdoor hele gezinnen veranderen! 

/ VERWERKINGSOPDRACHTEN

Doordenker

Waarom was het in het Oude Testament zo belangrijk dat een man kinderen kreeg? Omdat zijn naam en geslacht zo zou voortbestaan. Onvruchtbaarheid was een schande. De Messias zou uit de joden geboren worden. Daarom was het bij vrouwen als Ruth natuurlijk heel belangrijk dat ze een kind kregen. Uit hun nageslacht zou dan de Messias voort kunnen komen.

Gelukwensen

Wanneer wensen wij iemand alle goeds toe? Met een verjaardag, huwelijk, nieuwjaar. Hoe kunnen wij onze gelukswensen meer inhoud geven?

In plaats van ‘Gefeliciteerd met je verjaardag’ kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Zegen in je nieuwe levensjaar?’ Is dat voor jou een optie? Waarom wel/niet?

Tot zegen zijn

Je bent gezegend om tot zegen te zijn. Hoe kunnen wij heel concreet tot zegen zijn voor anderen? Inventariseer in gezin of klas wat je kunt doen voor zieke klas-/ dorps-/ stadsgenoten. Waar zou zo iemand echt blij van worden? Voer dit (in groepjes) uit.

Voorbeelden: gebed, kaart, bezoekje, fruitmand, maaltijd, een spelletje doen…

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen