fbpx

Zaterdag: Sabbat

ZATERDAG
SABBAT

Extra verwerkingsopdrachten bij de Dankdagkalender

Meer over Sabbat

Bekijk samen het filmpje op: https://www.abcvoorkinderen.nl/wij-doen/eerbied-voor-gods-dag.html. Joden vieren de sabbat, maar voor christenen is de zondag de rustdag. Hoe zit dat?

Joden vieren de sabbat van vrijdagavond tot zaterdagavond. Een dag waarop niet gewerkt mag worden. Joden gaan naar de synagoge om te zingen, bidden en lezen uit de boekrollen van de wet, de profeten en de psalmen. Ook wordt er thuis uitgebreid gegeten: de sabbatsmaaltijd.

Christenen vieren geen sabbat, maar de zondag. Onze rustdag is de eerste dag van de week en de dag van de opstanding van de Heere Jezus. Eigenlijk is het daarom elke zondag een beetje Pasen!

Maak iemand blij

Ga naar je speelgoedkast en zoek iets wat jij best kunt missen. Overleg met je ouders wie je hiermee blij kunt maken. Misschien is er een weggeef- of kringloopwinkel in de buurt?

Steun de boeren in Tsjaad!

Boeren in Tsjaad leven erg bij de dag. Ze weten niet altijd of zij de volgende dag of volgende week te eten zullen hebben. Ze hebben in ieder geval geen goed gevulde vriezer. Vaak voelen deze boeren zich daarom extra afhankelijk van God. Dat is een goede les voor ons! Heb je geld opgehaald met je kluskaart of heb je een gift voor de boeren in Tsjaad? Maak het dan over naar Stichting Woord en Daad, IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdag2019. Of doneer via het onderstaande formulier. Hartelijk dank!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen