fbpx

Ik geef jou...

Bied mangoboeren zoals Sorie uit Sierra Leone een training, zodat ze meer inkomsten krijgen!

/ Mangoboeren in Sierra Leone

Een groot deel van het fruit in Sierra Leone werd niet op de markt gebracht, waardoor de mangoboeren inkomsten misliepen en veel voedsel verloren ging. De sapfabriek van Sierra Agra biedt nu uitkomst. In deze enige sapfabriek in het hele land worden mango’s verwerkt, waarna het eindproduct geëxporteerd wordt. De boeren krijgen meer inkomsten en worden ook getraind, bijvoorbeeld in de selectie van fruit. Het hele dorp profiteert mee dankzij trainingen in bijvoorbeeld distributie van kratten.

‘Het voedsel voor de dorpelingen is verbeterd’

‘Sinds het dorp leverancier werd van de sapfabriek is er veel veranderd,’ zegt Sorie Conteh enthousiast. De 54-jarige vader van zes kinderen is mangoboer en woont in Mile 11, op het platteland van Sierra Leone. ‘Het voedsel voor de dorpelingen is verbeterd,’ vertelt Sorie, die door de andere dorpelingen is gekozen als leider. ‘Ik ben blij dat ik mag bijdragen aan de ontwikkeling van dit dorp.’ Hij zou ook graag nog een school en een kliniek in het dorp willen openen. ‘We willen de armoede verminderen.’

/ Steunt u mangoboeren in Sierra Leone?

U kunt ook meedoen en mangoboeren in Sierra Leone financieel steunen. Al voor € 32,- ontvangt een mangoboer een training. Hoe veel mangoboeren steunt u?

1 mangoboer

Voor € 32,- krijgt een mangoboer een training.

2 mangoboeren

Voor € 64,- krijgen twee mangoboeren een training.

3 mangoboeren

Voor € 96,- krijgen drie mangoboeren een training.

/ Meer over ‘Ik geef jou’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen