fbpx

Ik geef jou...

Geef een Oegandese boer zoals Achan een voorraad zaaidzaad en kans op een betere oogst!

/ Boeren in Oeganda

Jaar in jaar uit viel bij de boeren in Oeganda de opbrengst tegen; veel oogst ging weer verloren doordat boeren hun oogst verkeerd opsloegen. Bonen beschimmelden en leverden niks meer op. Als de oogst nog wel geschikt was voor de verkoop, waren de hoeveelheden vaak te klein en dus niet interessant voor handelaren. Samen met onze partnerorganisatie sloegen dorpelingen de handen ineen. Ze bouwden een graanbank, een soort voorraadschuur, waar de oogst veilig opgeslagen werd. Ze kregen voorlichting over effectieve landbouwmethoden en over de wijze van opslag.

‘De opbrengst was 350 kilo!’

Als startkapitaal kreeg Achan Rose Betty een voorraad zaaizaad, bonen, om voor het eerst met de nieuwe kennis aan de slag te gaan. ‘De training die ik kreeg, opende ineens mijn ogen. Voorheen sloeg ik bijvoorbeeld oude en nieuwe oogst bij elkaar op. Maar daarmee ging veel oogst verloren door schimmels die al in de oude oogst zaten’. Achan is enthousiast over het resultaat van een jaar noeste inspanning. ‘We kregen 50 kilo bonen om te zaaien, de opbrengst was 350 kilo!’

/ Steunt u boeren in Oeganda?

U kunt ook meedoen en Oegandese boeren als Achan financieel steunen. Voor € 2 krijgt een boer in de Karamoja regio een kilo zaaizaad. Iedere boer krijgt gemiddeld 50 kilo. Hoeveel kilo geeft u?

1 kilo

Voor € 2,- krijgt een boer in Oeganda een kilo zaaizaad.

10 kilo

Voor € 20,- krijgt een boer in Oeganda tien kilo zaaizaad.

50 kilo

Voor € 100,- krijgt een boer in Oeganda vijftig kilo zaaizaad.

/ Meer over ‘Ik geef jou’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen