fbpx

Kerstcampagne Wonderschoon

Hoop op een gezonde toekomst

Veilig water om te drinken, zeep om je mee te wassen, een schone wc; voor ons is het heel normaal. Maar in veel landen waar Woord en Daad werkt is dit een luxe. Jaarlijks sterven er dan ook 500.000 kinderen aan diarree. En ruim 2 miljard mensen wereldwijd hebben thuis geen toegang tot schoon drinkwater.

Daarom zetten we ons deze decembermaand in voor een schone leefomgeving en een gezonde toekomst voor iedereen. En een gezonde toekomst begint bij een schoon leven.

* Uw gift wordt verdubbeld door een van onze relaties!

Kom in actie voor Kerstcampagne Wonderschoon:

Zet u deze kerst in voor schoon water en betere sanitatie! Met uw gift kunt u het verschil maken voor mensen in Ethiopië, Oeganda, Bangladesh en Haïti. Hier leest u meer over de verschillende projecten.

Maar u kunt nog veel meer doen dan geven! Denk bijvoorbeeld aan:

Neem gerust contact op via info@woordendaad.nl voor meer informatie of voor materialen. Dank voor uw inzet en betrokkenheid!

De projecten waar we ons voor inzetten:

De projecten waar we geld voor bij elkaar brengen:

‘Er is niet genoeg schoon water hier in de omgeving. Maar we hebben water nodig om te drinken, te koken en ons te wassen. Samen met mijn vader moet ik iedere dag ver lopen om water te halen.’

Jean-LouisJongen uit Haiti

‘Er zijn in mijn gemeenschap teveel gezinnen zonder werkend toilet of zonder plek waar ze hun handen kunnen wassen. Ik wil hier met mijn sanitairwinkel verandering in brengen.’

Sayra BegumOnderneemster in Bangladesh

Ik leer mijn leerlingen alles over het belang van schoon drinkwater en goede hygiëne. Zodat ze niet ziek worden en goed kunnen leren op school.

Marie DeniseLerares uit Haiti

Verhalen en nieuws

Een bron die niet opdroogt

Op het Oegandese platteland staat sinds kort een waterpomp op zonne-energie. De pomp werkt goed en het…
11 december 2018/door Lotte Brak

Column: Een plee-pleidooi op Wereldtoiletdag

Door Ineke Bergsma
Al ruim vijf jaar zit ik in de poep- en plasfase. En wie weet nog wel 10 jaar, 20…
30 november 2018/door Lotte Brak

Delorme (12) ‘Water is een zegen!’

Waarschijnlijk heeft u het vandaag al verschillende keren gedaan: de kraan opengedraaid. Waarna er schoon water uitkwam. Voor de twaalfjarige Delorme Naika uit Haïti gaat dit niet zo gemakkelijk. Zij vertelt openhartig hoe groot de rol is die water speelt in haar leven.
22 oktober 2018/door Maarten van Lit

De Internationale Dag van het Handen Wassen

Heeft u uw handen vandaag al gewassen? En heeft u dit zoals het hoort twintig seconde vol gehouden? De meeste Nederlanders hebben al jong geleerd hoe belangrijk deze handeling is. Maar liefst 47 procent van de ziektes is namelijk eenvoudig te voorkomen door de handen regelmatig te wassen. Maar wereldwijd zijn er maar al te veel mensen die dit niet van hun ouders of verzorgers leerden. Of die geen zeep of water hebben voor deze eenvoudige maar belangrijke handeling. Een handeling die miljoenen (kinder)levens kan redden.
15 oktober 2018/door Maarten van Lit

Het verhaal van Sayra Begum (35), een moedige onderneemster!

‘Naam van moed’, dat betekent Sayra’s naam. En moed heeft deze alleenstaande moeder. Ze is als onderneemster geselecteerd voor de ondernemerschapstraining in het sanitatieproject van Woord en Daad in Bangladesh. Maar daar is heel wat aan vooraf gegaan.
3 oktober 2018/door Alexander

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen