fbpx

Kwartaalthema 1: Noodhulp en Weerbaarheid

Noodhulp en Weerbaarheid

Goede voorbereiding, groots effect.

Wereldwijd nemen natuurrampen toe. We willen onze kwetsbare naaste bijstaan in nood. Dat doen we door na een ramp direct noodhulp te verlenen. Maar ook onze naaste voor te bereiden op mogelijke rampen.  We doen dit via lokale partnerorganisaties die met elkaar samenwerken.

Noodhulp
Na de acute noodhulp focussen we op weerbaarheid. Hoe kan de lokale gemeenschap sterker en veerkrachtiger worden? En hoe versterken we de regio zo dat deze een volgende ramp beter aankan? Zo is noodhulp geen eenmalige interventie, maar een langetermijn plan.

Weerbaarheid
Vanuit onze ondersteuning hebben we aandacht voor diverse ontwikkelingen in de omgeving. Onderwijs, inkomen en opleiding en schoon drinkwater zijn allemáál van belang voor het opbouwen van een goed leven na een ramp. Gezamenlijk werken we wereldwijd naar weerbaarheid.

Samenwerken
Afhankelijk van de plaats en de impact werken we regelmatig samen met het Christelijk Noodhulpcluster, bestaande uit zes Nederlandse christelijke organisaties op het gebied van noodhulp en ontwikkeling.

Download de flyer.

U kunt bijdragen …

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen