Collecte | Comité Kampen/IJsselmuiden

COMITÉ KAMPEN/IJSSELMUIDEN
COLLECTEERT

Comité Kampen/IJsselmuiden collecteert van 13 tot 18 april 2020
online voor voedsel en zeep in Burkina Faso.

Of steun ons via een Tikkie:

Tientallen motorfietsen komen het dorp binnenrijden. Achterop de motoren zit een gewapende strijder. Ze openen het vuur op alles wat beweegt. Mannen en vrouwen, kinderen en bejaarden, overheidsfunctionarissen en burgers, christenen en moslims; niemand is veilig voor deze terroristen. Bovenop de terreurdreiging komt de impact van de coronacrisis.

Woord en Daad startte vorig jaar, toen het geweld in Burkina Faso steeds verder toenam, een noodhulpactie om onze partners en de vluchtelingen in te ondersteunen. Sindsdien is de situatie verslechterd. In april en mei willen we in Kaya en Kongoussi via onze partners in totaal 320 gezinnen ondersteunen met voedselpakketten. We richten ons op de meest kwetsbare gezinnen. Burkina Faso telt het grootste aantal coronabesmettingen in West-Afrika en de zwakke gezondheidszorg kan een grote toestroom van patiënten niet aan. Juist hier is preventie cruciaal, maar ook een extra uitdaging. Naast voedselpakketten worden ook kits voor effectieve sanitaire hygiëne uitgedeeld. Deze pakketten bestaan onder andere uit desinfecterende gel en zeep.

Het coronavirus brengt ook veel onzekerheid in Nederland, maar als Woord en Daad kunnen we onze ogen niet sluiten voor de nood van de vluchtelingen in Burkina Faso. Samen verbonden, juist nu!

Doet u mee? Steun dan de collecte van comité Kampen/IJsselmuiden!

Dit comité kan helaas niet langs de deur om te collecteren. Geeft u een bijdrage via deze online collecte? Hartelijk bedankt!

Bekijk hier meer informatie over het project: https://www.woordendaad.nl/projecten/noodhulp-burkina-faso/

Collectanten in actie

Benieuwd waar in Nederland nog meer collectanten actief zijn voor Woord en Daad?
Bekijk het op onze overzichtspagina op deze website.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring