Collecte | Comité Rhenen-Achterberg

COMITÉ RHENEN-ACHTERBERG
COLLECTEERT

Comité Rhenen-Achterberg collecteert van 29 juni t/m 4 juli 2020
voor kindslaven in Haïti.

Of steun ons via een Tikkie

Slavernij – dat lijkt voor ons iets uit een ver verleden. Voor 300.000 kinderen in Haïti is het realiteit. ‘Restaveks’ worden ze genoemd: kinderen die verblijven in een ander gezin, en daar het werk moeten doen. Ze mogen niet naar school en worden vaak mishandeld of misbruikt. Samen met de organisatie Restavek Freedom willen we hier een einde aan maken.

‘Ik heb nu een vriendinnetje!’

Toen Rose Mina Pierre werd gevonden door Restavek Freedom werd ze slecht behandeld: ze was de hele dag aan het werk en ze liep in smerige kleding. ‘Maar’, zo vertelde ze haar Child advocate, ‘dat vind ik niet het ergst. Dat niemand me aandacht geeft, dát vind ik erg. Ik heb het gevoel dat ik helemaal alleen ben.’

Nu Rose Mina naar school gaat is dan ook het eerste wat ze ons vertelt: ‘Ik heb nu een vriendinnetje!’ Rose Mina gaat graag naar school, ze is goed in rekenen. Ze hoeft niet meer het zware werk te doen en krijgt tijd om te studeren. Doet u mee om kindslaven zoals Rose Mina een nieuw thuis te bieden? Steun dan de collecte van comité Rhenen-Achterberg!

Collectanten in actie

Benieuwd waar in Nederland nog meer collectanten actief zijn voor Woord en Daad?
Bekijk het op onze overzichtspagina op deze website.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring