WaterOndernemers in Benin – april 2021

In de vorige rapportage schreven we dat het konvooi dat de nieuwe waterpunten aanlegt vanuit de regio Kandi verder trok naar Banikoara. Niet verwonderlijk dat in de cijfers over 2020 vooral in de regio Banikoara nieuwe waterondernemers aan de slag gingen. Deze waterondernemers hebben elk minimaal één waterpunt in hun beheer. Zij verdienen geld met de verkoop van water, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie aan het waterpunt.

Impact coronapandemie

Hoewel er 13 nieuwe waterpunten zijn aangelegd, ondervond het project ook de gevolgen van de coronapandemie. Het was de bedoeling dat elk van de ondernemers vier waterpunten beheerd, maar een essentiële machine voor het boren van de waterpunten begaf het halverwege het jaar. Reparatie van het apparaat bleek duur en lastig, mede door de reisbeperkingen door de coronapandemie.

Waterondernemers steunen elkaar

De nieuwe waterondernemers die deze waterpunten gaan onderhouden krijgen een training en ze krijgen een buddy toegewezen. De waterondernemers die eerder getraind zijn, worden coach voor de nieuwe waterondernemers. Het is mooi om te zien dat dit goed opgepakt wordt en de waterondernemers elkaar ondersteunen en coachen.

Resultaten 2020

17

waterpunten aangelegd/gerenoveerd

10.200

mensen hebben toegang tot schoon drinkwater

13

opgerichte waterondernemingen bieden service en onderhouden de waterpunten

30.600 euro

nettowinst boekten de waterondernemers gezamenlijk

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring