Noodhulp tyfoons Filipijnen

2013-tyfoon-filipijnen2

Dit project is afgesloten voor fondsenwerving.

Tienduizenden doden, miljoenen ontheemden en het verlies van hun bedrijven en gewassen. In november 2013 en juni 2014 raasden tyfoons over de Filipijnen.

Tyfoons, oorzaak van miljoenen slachtoffers

Door de grote orkanen Haiyan, Glenda en Hagupit stierven duizenden mensen en werden er miljoenen mensen geëvacueerd. Ook het werkgebied van de partnerorganisaties van Woord en Daad werd getroffen.

In de periode van mei tot december, het stormseizoen, komen op de Filipijnen deze wervelstormen voor. Gemiddeld trekken er per jaar zes tot zeven over. Met name het eiland Luzon, waar ook de partners van Woord en Daad hun kantoor hebben, wordt regelmatig getroffen door een tyfoon. Deze zorgt, door de combinatie van harde wind en grote hoeveelheden neerslag, voor grote aantallen slachtoffers.

Wat doet Woord en Daad?

Direct na de rampen waren onze partnerorganisaties CCT en AMG actief met het voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals het uitdelen van voedselpakketten. In de periode daarna werden programmas ontwikkeld voor de wederopbouw, en deze zijn nog in volle gang. Woord en Daad ondersteunt CCT en AMG bij het belangrijke werk op de Filipijnen, waarbij veel aandacht is voor risicobeperking van nieuwe rampen. Inmiddels is er al teruggeblikt op verschillende jaren van wederopbouw, samen met het Christelijk Noodhulpcluster waar Woord en Daad deel van uitmaakt. Meer informatie hierover is te vinden in de gezamenlijke rapportage over twee jaar noodhulp op de Filipijnen.

Wilt u meehelpen?

Helpt u mee met de wederopbouw en wilt u de Filipijnen wapenen tegen de gevolgen van nieuwe rampen? Uw gift voor de Filipijnen is nog steeds welkom via de doneerbutton!

Donateurs beoordelen Woord en Daad met een 9 / 10 - 205 klantbeoordelingen KiyOh

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.