Vakonderwijs in Burkina Faso

Plaatje Credo

Jongeren wordt beroepsonderwijs geboden door partnerorganisatie CREDO in Burkina Faso. Zij ontvangen de mogelijkheid zich te specialiseren in een vak, zodat kans op betaald werk groter wordt.

Woord en Daad steunt in Burkina Faso een programma vakonderwijs in combinatie met arbeidsbemiddeling van partnerorganisatie CREDO. Het programma omvat twee scholen, Lycée Technique Privé Bérékia te Leo en Lycée Technique Privé Baraka te Bobo.

De doelgroep van CREDO voor het vakonderwijsprogramma bestaat uit basisschoolverlaters, kinderen die gestopt zijn met school en andere werkloze en kwetsbare jongeren. De jongeren zijn afkomstig uit de stedelijke gebieden in Bobo-Dioulasso en de stedelijke en landelijke gebieden in Koudougou, Sissili en Ziro.

In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van de door de overheid voorgeschreven curricula, waarbij extra nadruk wordt gelegd op praktische vaardigheden, stageperiodes en arbeidsbemiddeling voor afgestudeerden. Een specifieke doelgroep betreft de boeren op het platteland van Sissili; zij krijgen vaardigheidstraining met betrekking tot landbouwtechnieken.

Hoofddoelstelling van het project is de verbetering van de opleidingsmogelijkheden en te helpen bij de inzetbaarheid van jongeren op de arbeidsmarkt. Het landelijke slagingspercentage ligt op 30 tot 40 procent, CREDO zet in op een percentage van 70 procent of hoger.

Uw gift is van harte welkom! Doneer via het donatieformulier rechts op de pagina. Ook kunnen giften overgemaakt worden onder vermelding van: AI/BFA 

Donateurs beoordelen Woord en Daad met een 9 / 10 - 205 klantbeoordelingen KiyOh

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.