Informatie voor (profiel)werkstukken

Op deze pagina kun je voor (profiel)werkstukken en onderzoeken allerlei informatie vinden over Woord en Daad, ons werk in het Zuiden en in het Noorden.

Woord en Daad

Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. Wij stimuleren de plaatselijke bevolking zichzelf te ontwikkelen en onze partnerorganisaties werken vrijwel uitsluitend met lokaal/nationaal personeel.

Wil je meer weten over:

Landen

In Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika pakken we samen met onze partnerorganisaties armoede aan. De landen waar we vooral in werken:

 • Midden- en Zuid-Amerika: Nicaragua, Colombia, Guatemala, Honduras en Haïti
 • Afrika: Burkina Faso, Benin, Sierra Leone, Tjsaad, Ethiopië, Oeganda, Zambia en Zuid-Afrika
 • Azië: India, Thailand, de Filipijnen, Bangladesh en Sri Lanka

Programma's

Woord en Daad richting zich met name op de onderstaande aspecten:

Ook via de link naar projecten kun je meer informatie vinden over specifieke projecten in diverse landen.

Andere aspecten van het werk van Woord en Daad zijn:

 • Bewustwording
  In Nederland samen met onze achterban en met partners overzee nadenken over vragen rond armoede en rijkdom.
 • Maatschappijopbouw in het Zuiden
  Woord en Daad werkt samen met haar partners aan een stevige maatschappelijke inbedding van het werk. Dat maakt dat het werk een brede uitstraling en uitgebreid effect krijgt.
 • Beleidsbeïnvloeding
  In Nederland en Europa en met onze partners overzee, samen met anderen, opkomen voor de belangen van de allerarmsten. Zo nodig vragen we aandacht voor de positie van de allerarmsten bij politiek, pers en bedrijfsleven.

Samenwerking

Woord en Daad werkt in meerdere organisaties samen. Hieronder vind je een aantal sites van de organisaties waarmee we veel contact hebben:

Jaarverslag

Wil je meer weten over ons werk inhoudelijk en financieel? Kijk dan in ons jaarverslag van het afgelopen jaar. (Onderaan het online jaarverslag is het complete jaarverslag te downloaden als pdf).

Tip

Zet een mooie life story in je werkstuk voor een personal touch.

Beeldmateriaal

Op deze site kun je ook beeldmateriaal terugvinden wat je kunt gebruiken in je werkstuk of presentatie.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over de informatie of heb je andere informatie nodig voor je werkstuk? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het is mogelijk dat wij je uitnodigen voor een kort gesprek, waarin je jouw vragen kunt stellen en informatie kunt opvragen als deze niet op onze website te vinden is.