Betere leefomstandigheden voor Bengaalse bevolking

DoingDishesInPondBujua (Copy)

Samen met partners Christian Service Society en Max Foundation werken we in Bangladesh aan een belangrijk en innovatief project.

De kansarme bevolking van Bangladesh heeft weinig voorzieningen op het gebied van water, sanitatie en hygiëne (WASH). Dit zorgt voor slechte leefomstandigheden en brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom werkt Woord en Daad, samen met haar partners, aan een duurzame oplossing voor dit probleem.

Bangladesh is één van de armste landen van Zuidoost-Azië. De WASH-voorzieningen, denk bijvoorbeeld aan toiletten, riolering en schoon water, zijn in veel gebieden erg slecht of zelfs afwezig. Dit leidt tot schrijnende situaties en grote gezondheidsrisico’s. Het sterftecijfer voor kinderen ligt hoog en veel mensen lijden aan ziekten als diarree, geelzucht en longontsteking.

In het land hebben ongeveer 62 miljoen mensen geen toegang tot sanitatie, dat zijn toiletten en andere sanitaire voorzieningen, maar ook het onderwijs en de voorlichting hierover. Nog eens ongeveer 20 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon water. Daarom wil Woord en Daad met dit project werken aan oplossingen voor de problemen op dit gebied en daarmee de levensomstandigheden, de gezondheid én het toekomstperspectief van de kansarme bevolking van Bangladesh verbeteren.

Dit willen we bereiken door het kleine aanbod in WASH-voorzieningen wat al bestaat, te versterken en de lokale bevolking aan te sporen ook een bedrijf in WASH-voorzieningen te starten en hen daarbij te steunen. Maar nog niet iedereen zal de noodzaak van schone sanitaire voorzieningen inzien en deze aanschaffen. Daarom maken we ook gebruik van voorlichtingen om bewustwording onder de bevolking te creëren.

Fuad Kazi, een lokale Bengaalse ondernemer, had moeite om het hoofd boven water te houden met de verkoop van sanitair. Maar sinds hij een Social Entrepreneurship training heeft gevolgd gaat het stukken beter.

“De situatie in mijn dorp is ingrijpend veranderd. Er was schaarste aan toiletten. Nu zijn de mensen bewuster en willen ze graag een eigen toilet. Ook mijn situatie is veranderd. Voorheen ging het slecht, had ik geen bord op mijn winkel en wisten mensen niet dat mijn winkel bestond. Nu heb ik een goede relatie met mijn dorpsgenoten en verkoop ik goed. En ik zie dat de levens van mensen veranderen, ze zijn minder vaak ziek en zijn optimistischer!”

Donateurs beoordelen Woord en Daad met een 9 / 10 - 205 klantbeoordelingen KiyOh

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.