Kwartaalthema 1: Werk werkt!

Centrale foto werk werkt

Wanneer je je ergens voorstelt, is de kans groot dat je ook iets over je werk vertelt. Werk is een belangrijk deel van je leven. Het zorgt ervoor dat je je nuttig maakt, het levert inkomen op en je levert een bijdrage aan de maatschappij.

Op een hoger niveau zie je dat bedrijvigheid en ondernemerschap een land helpen. De economie krijgt een impuls, productiviteit neemt toe en er ontstaan banen. Woord en Daad ziet werk als één van de manieren om armoede te ontstijgen. Werk werkt!

Alamu creëerde zijn eigen werk

Alamu (foto hieronder) heeft een kapsalon in Addis Abeba, Ethiopië. Hij kan voor zichzelf en voor zijn familie zorgen. Een paar jaar geleden had hij dat niet durven dromen. Hij stond op het punt om te vertrekken, op zoek naar een beter leven. Een partner van Woord en Daad bood hem een training aan. Eerst een opleiding tot kapper, daarna een cursus economie. Nu is hij ondernemer. ‘Ik wilde eerst vertrekken, maar nu wil ik mijn verantwoordelijkheid hier nemen.’ Lees zijn hele verhaal hier.

 EYE%20LR%20201703%20HIDO%20Alamu%20Marie

Werkgelegenheid als duurzame oplossing

Mensen zoals Alamu zijn overal. Op zoek naar een waardig bestaan. In Burkina Faso, de Filippijnen en Midden Amerika: op veel plekken zijn - veelal jongeren - bereid om alles achter te laten om elders werk te vinden. Maar wat als we ze in hun eigen omgeving perspectief kunnen bieden? Wat als ze gaan bijdragen aan de lokale economie door te gaan ondernemen? Wat als we jongeren meer baankansen kunnen bieden door de juiste scholing? Dan blijft het talent in de regio, kunnen bedrijven groeien en heeft iedereen genoeg om van te leven.

Projecten en landen

Met de campagne ‘Werk werkt!’ vraagt Woord en Daad aandacht voor de verschillende werkgelegenheidsprojecten zoals Job Booster en Sterk voor Werk. Woord en Daad werkt samen met lokale partners aan werkgelegenheid in de volgende landen: Bangladesh, Burkina Faso, Colombia, Ethiopië, de Filippijnen, Haïti, India, Mozambique, Sri Lanka, Tsjaad en Zuid-Afrika.

Donateurs beoordelen Woord en Daad met een 9 / 10 - 205 klantbeoordelingen KiyOh

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.