MP Watch: studenten volgen politici

Woord en Daad is begin 2015 een nieuw initiatief gestart: MP Watch. Vier (voormalig) studenten, Nelline Boers, Kees Knulst, Alette Paul en Arco Vuik volgden deze masterclass.

Zij volgden de landelijke politici van ChristenUnie en SGP vier maanden lang kritisch op het gebied van beleidscoherentie: in hoeverre hebben deze partijen niet alleen in hun ontwikkelingsbeleid, maar ook bijvoorbeeld in hun economische standpunten oog voor de allerarmsten en is hun beleid dus coherent? Zo hielden zij, namens Woord en Daad, de politiek scherp!

De vier deelnemers stellen zich zelf kort aan je voor:

Kees Knulst
Ik ben Kees Knulst (24) en afkomstig uit Sint-Maartensdijk (Zeeland). Vorig jaar ben ik afgestudeerd in International Public Law en Internationale Betrekkingen, beide aan de Universiteit Utrecht. Ik neem deel aan MP Watch omdat ik op zoek ben naar persoonlijke en professionele verdieping, en omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er achter de schermen gebeurt en besproken wordt als het gaat over ontwikkelingssamenwerking, zowel bij Woord en Daad als bij de overheid.

Alette Paul
Mijn naam is Alette Paul en ik ben 22 jaar. Na mijn bachelors Culturele Antropologie en Bestuurskunde ben ik afgelopen september begonnen aan de master International Governance in Den Haag. Ik ben erg benieuwd naar hoe beleidscoherentie bereikt wordt en hoe Woord en Daad zich daarvoor inzet. Daarom heb ik erg veel zin om samen met de andere MP Watch-studenten aan de slag te gaan en veel te leren over deze onderwerpen!

Arco Vuik
Mijn naam is Arco Vuik (23) en afgelopen zomer ben ik afgestudeerd in de Sociale Geografie. MP Watch trekt me vanwege de koppeling van christelijke politiek en ontwikkelingssamenwerking. Ik heb zelf, door mijn betrokkenheid bij een politieke partij, meegemaakt hoe lastig het is om voet aan de grond te krijgen in politiek Den Haag. Ik ben benieuwd of wij via MP Watch invloed kunnen uitoefenen. Ik hoop dat we een steentje kunnen bijdragen voor de mensen in het Zuiden!

Nelline Boers
Mijn naam is Nelline Boers, 22 jaar, student International Betrekkingen en Internationale Relaties, voormalig Young Ambassador van Woord en Daad. Ontwikkelingssamenwerking heeft mij daarna nooit meer losgelaten en daarom hoop ik de Master International Development Studies te doen. MP Watch lijkt mij een unieke kans om mij in te zetten voor Woord en Daad, mijn studie in de praktijk te brengen en zo wat te kunnen betekenen voor mijn medemens. Een welkome uitdaging!