Sprekers

Als studentenvereniging op zoek naar een interessante spreker?

Nodig dan één van de onderstaande personen uit. Zij dagen je uit om mee te denken en te praten over thema’s als ontwikkelingssamenwerking, beleidsbeïnvloeding en duurzaamheid.

Reserveren van sprekers kan door telefonisch contact op te nemen met 0183-611800 of te mailen naar voorlichting@woordendaad.nl, minimaal een maand van tevoren.

Jan Lock is voorzitter van de Raad van Bestuur van Woord en Daad. Zijn enorme kennis en ervaring staan garant voor een boeiende, interessante avond over onderwerpen die raken aan ontwikkelingssamenwerking. Hij gaat daarbij de confrontatie niet uit de weg.

John Lindhout is sinds 2007 consultant bedrijfsontwikkeling bij Woord en Daad en gedetacheerd bij Incluvest B.V. als investment manager. Zijn missie: creëren van kansen voor mensen in ontwikkelingslanden door stimuleren van bedrijvigheid en economische ontwikkeling. Hij komt er graag over spreken.

Evert-Jan Brouwer is sinds 2007 politiek adviseur bij Woord en Daad, pleit bij ambtenaren en politici voor een krachtige inzet voor armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd. Hij houdt zich bezig met thema’s als onderwijs en vakonderwijs in ontwikkelingslanden, ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf, voedselzekerheid en duurzame ketenontwikkeling. Doet graag mee aan debatten over het ontwikkelingsbeleid van Nederland of de Europese Unie.

Els Hogendoorn heeft ruim twaalf jaar op een middelbare school voor de klas gestaan, en is sinds enkele jaren werkzaam op de afdeling Bewustwording en Jongerenactiviteiten. Door veel te reizen heeft ze al aardig wat van de wereld gezien, maar toch raakt ze nog steeds onder de indruk bij het zien van compleet andere culturen en tradities. Het leven in Nederland is niet de standaard voor de hele wereld. Het lijkt haar leuk hierover na te denken met elkaar, aan de hand van thema’s zoals eerlijke handel, duurzame kleding, maar ze wil ook graag bijvoorbeeld een land als India onder de loep nemen.

Rina Molenaar is werkzaam bij Woord en Daad als lid van de Raad van Bestuur. Gedreven door haar passie voor armoedebestrijding en met zeer veel reiservaring komt zij graag een lezing geven over thema’s zoals:

  • Haiti, Colombia, Filipijnen of andere landen(problematiek)
  • Hoe ga je als christen om met onrecht in de wereld?
  • Leefgedrag: duurzaam consumeren, welke beleidskeuzes maakt WD en waarom?