WaterTime: projectupdate mei 2019

Projectleider Marius Otte is op het moment, mei 2019, in Oeganda voor een projectbezoek aan WaterTime. Een project waarin wordt toegewerkt naar schoon drinkwater dichtbij huis, voor mensen in Oeganda.

We geven u in deze update een impressie van dit bezoek en de voortgang binnen het project.

Enthousiast ontvangen

‘We hebben drie dorpen in het projectgebied bezocht om hen meer te vertellen over het WaterTime concept’, vertelt Marius. ‘In alle dorpen zijn de mensen erg geinteresseerd en werden we hartelijk ontvangen! Met name omdat ze graag schoon water dichtbij huis willen. In twee dorpen wordt het water nu uit de rivier gehaald, in het andere dorp uit kleine poelen waar water blijft staan tijdens en na de regentijd. Het gevolg is dat er in alle drie de dorpen tyfus voorkomt en dat de mensen veel geld moeten betalen voor medische behandelingen.

Naast het voordeel van schoon water en water dichtbij huis, is er ook veel interesse voor water uit een kraantje in plaats van uit een pomp. Door de plaatsing van een watertoren (zie foto rechts) hoeft water niet meer gepompt te worden, maar kunnen er kraantjes ingebouwd worden waar mensen eenvoudig water kunnen tappen. Met de dorpsoudsten bezochten we geschikte plaatsen voor nieuwe waterpunten en er konden al concrete plannen gemaakt worden.

Het is voor de dorpen best een omschakeling om te gaan betalen voor water. Maar toch bleek de bereidheid groot. Het is mooi om te zien hoe enthousiast er wordt gereageerd op het WaterTime concept. En daarnaast is het duidelijk dat de behoefte aan schoon drinkwater groot is.’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring