Projectupdate uit Sierra Leone (jan. 2021)

Sierra Leone werd enkele jaren geleden hard getroffen door de ebola-uitbraak. In korte tijd eiste deze ziekte duizenden levens. Toen de coronapandemie het land bereikte, nam de overheid direct forse maatregelen om verspreiding te voorkomen. Lessen die men geleerd had tijdens de ebolacrisis werden meteen toegepast.

Die strenge maatregelen hadden direct impact op het leven van de boeren in het rijstproject. Eén van de maatregelen verbood het reizen tussen verschillende gemeenten, met als gevolg dat boeren niet naar naburige dorpen konden reizen om op de markt inkopen te doen.

Ook de partners merkten de beperkingen. Veel activiteiten die gepland stonden, konden niet doorgaan en moesten worden uitgesteld. Een deel van de activiteiten is in de tweede helft van 2020 opgepakt. Ondanks de beperkingen zagen we ook positieve ontwikkelingen in de eerste helft van 2020.

Investering en subsidie

Heel recent zien we ook mooie ontwikkelingen. Dankzij een investering van het Fair Factory Development Fund kon Mountain Lion Agriculture investeren in een nieuwe rijstmolen. Door deze uitbreiding van de productiecapaciteit kan de fabriek de rijst van nog eens 1.500 boeren verwerken. Die capaciteit zal de fabriek nodig hebben, want in de eerste weken van 2021 hoorden we dat een subsidieaanvraag bij de Franse overheid is goedgekeurd.  Dankzij uw steun in de afgelopen jaren konden we laten zien dat onze aanpak werkt en impact heeft. Met de extra steun vanuit deze subsidie kunnen we nog eens 2.000 rijstboeren ondersteunen en koppelen aan de fabriek.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring