Projectupdate Job Booster Bangladesh (mei 2020)

Het overlijden van een man en vader is een ingrijpende gebeurtenis. Razu en Joyonto kunnen daar over meepraten. Beide tieners verloren hun vader toen ze zelf nog heel jong waren. De gevolgen voor de gezinnen waar ze in opgroeiden waren groot. Hun moeders deden wat ze konden, maar een opleiding zat er voor hen niet in. Tot ze in contact kwamen met CSS, partnerorganisatie van Woord en Daad. Dankzij het Werk en Opleiding-programma konden de jongens toch een training volgen. Daarmee krijgen ze zicht op een baan en met het inkomen dat ze verdienen, ondersteunen ze hun moeder.

Het afgelopen jaar volgden honderden jongeren in Bangladesh een korte of langere training. Voor hen allen begint daarmee een nieuw hoofdstuk in hun leven. De vakkennis en soft skills die ze opdoen, biedt perspectief. We informeren u graag over de resultaten die we alleen dankzij uw steun konden bereiken. Namens Razu, Joyonto en honderden andere Bengaalse jongeren: bedankt voor uw steun!

Impact coronacrisis in Bangladesh

De inwoners van Bangladesh lopen groot gevaar, want er zijn niet genoeg testkits aanwezig en de gezondheidszorg kan deze piek niet aan. Hierdoor is het niet exact duidelijk hoeveel mensen besmet zijn met het coronavirus. De overheid roept daarom op om thuis te blijven, maar dat valt niet mee als je in een klein huisje woont.

 ‘Ik ben dankbaar voor de faciliteiten op de vakschool. De docenten zijn vriendelijk en hebben echt aandacht voor ons. Ik ben dankbaar voor deze kans in mijn leven.’

Lacher Modu (15), student autotechniek

716

jongeren schreven zich in 2019 in voor een training

(doel: 485)

502

jongeren schreven zich in voor een korte training

duur van de training: < 3 maanden

(doel: 275)

67

jongeren schreven zich in voor een middellange training

duur van de training: 3-6 maanden

(doel: 70)

147

jongeren schreven zich in voor een opleiding

duur van de training: >6 maanden

(doel: 140)

Soft skills training

In juli, september en november is er een workshop rond motivatie georganiseerd voor afgestudeerden. In totaal bezochten 214 jongeren de bijeenkomsten. Deze workshops zijn onderdeel van het soft skills programma. In dit programma worden verschillende trainingen en workshops gegeven die focussen op onderwerpen als motivatie, betrouwbaarheid,

Sollicitatietraining

Vakkennis is belangrijk, maar minstens zo belangrijk in het vinden van een baan zijn je vaardigheden om jezelf te presenteren. Als je een baan hebt, bepaalt je werkhouding in grote mate of je de baan kunt vasthouden. Vorig jaar volgden 152 jongeren een training om zowel te leren solliciteren als andere vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloed. Heel praktisch kregen ze sollicatietraining. Daarnaast was er aandacht voor werkhouding, arbeidsrecht, veiligheid, mensenrechten en vergelijkbare onderwerpen.

414

jongeren slaagden voor hun opleiding of training

(doel: 405)

301

jongeren slaagden voor een korte training

duur van de training: < 3 maanden

(doel: 275)

NB: een deel van de jongeren heeft de uitslagen van hun examen, die de overheid publiceert, nog niet ontvangen

62

jongeren slaagden een middellange training

duur van de training: 3-6 maanden

(doel: 68)

51

jongeren slaagden voor een opleiding

duur van de training: >6 maanden

(doel: 67)

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring