Projectupdate Job Booster Burkina Faso (juni 2019)

Sinds begin van dit jaar is het onrustig in Burkina Faso. Regelmatig zijn er aanslagen op kerkdiensten.  Tot nu toe zijn de partners van Woord en Daad gespaard gebleven voor aanslagen, daar zijn we dankbaar voor. Ondanks de moeilijke situatie in het noorden van het land, blijft Job Booster zich inzetten om jongeren perspectief te bieden. Op deze pagina leest u meer over wat er de afgelopen maanden bereikt is. Lees over de zonnepanelen die op de vakscholen worden geplaatst, een landbouwtraining die veel meer cursisten trok dan verwacht, het succes van de eerste carrièredagen of bekijk de verhalen van twee vakschoolstudenten.

Noodhulp Burkina Faso:

Toenemend geweld tegen christenen

Regelmatig worden kerken en kerkdiensten in het noorden van Burkina Faso aangevallen. Deze aanvallen hebben impact op onze lokale partners en de projecten. Woord en Daad komt in actie om onze partners te ondersteunen, toe te rusten en te bemoedigen.

lees meer over dit project

Job Booster Video

Nieuwe video online:

Jongeren vinden werk dankzij uw steun

Leven op een campus

Voetballen, schoonmaken en verlof

Souleymane loopt stage

‘Ik heb al veel geleerd van mijn collega’s’

Resultaten 2019 (maart-juni)

15

contracten getekend met vakscholen en bedrijven

599

jongeren hebben hun training afgerond

(60% man, 40% vrouw)

1137

jongeren volgen een training

(60% man, 40% vrouw)

888

jongeren volgden een training ondernemen

386

jongeren startten een onderneming

Job Booster Nieuws

Grote belangstelling eerste Carrièredagen in Haute-Bassin

Werkgevers, vakonderwijs, jongeren; in Burkina Faso is er nauwelijks contact tussen deze actoren op de arbeidsmarkt. Om de onderlinge relatie te verbeteren organiseerden de lokale partners van Woord en Daad (CREDO, SPONG en AEAD) carrièredagen in Bobo-Dioulasso. De eerste editie van deze banenbeurs was een groot succes.

Jongeren en bedrijfsleven samen brengen

‘We wilden trainingscentra, bedrijven en jongeren met elkaar in contact brengen via deze beurs,’ vertelt Barthelemy Kaboré, nationaal coördinator van Job Booster Burkina Faso. Ook vanuit de regering wordt positief gereageerd op de aanpak. De voorzitter van de regionale raad van Hauts-Bassins, Celestin Koussoubé, zei in lokale media: ‘Dit initiatief moet worden verwelkomd. Ik kan Job Booster en CREDO alleen maar aanmoedigen om ervoor te zorgen dat deze training jongeren in staat stelt om als zelfstandige aan de slag te gaan of een baan in loondienst te vinden.’

Bekijk foto’s van de carrièredagen

Zonnepanelen op vakschool

De komende jaren worden de vakscholen uitgerust met zonnepanelen. Onlangs werden de zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de vakschool in Ouahigouya. De zon is een duurzame en stabiele bron van energie. Naast dat de zonnepanelen elektriciteit leveren voor de school wordt de installatie gebruikt om jongeren te trainen tot zonnepanelenmonteur.

Bekijk foto’s van de zonnepanelen en de vakschool

Landbouwtraining groot succes

Eén van de vakscholen in het noorden van Burkina Faso is een landbouwtraining voor jongeren gestart. De doelstelling om 25 jongeren te trainen werd ruimschoots overtroffen. In totaal volgden 45 jongeren uit Ouahigouya de cursus. Meer dan 75% van de deelnemers is vrouw. Alle cursisten zijn lid van een coöperatie. Een cursist vertelt: ‘We hebben veel nieuwe ideeën gekregen, specifiek over hoe we ons kunnen organiseren om daarmee de productie te vergroten.’ Veehouderij en akkerbouw werden altijd gescheiden, maar de training laat zien dat deze twee vormen van landbouw elkaar kunnen versterken. De tevreden jongeren stimuleren anderen in hun omgeving om ook een Job Booster training te volgen, omdat de cursus veel oplevert en het de kleine financiële vergoeding waard is.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring