Projectupdate Werk en Opleiding Burkina Faso (maart 2021)

In 2017 begonnen we dit Werk en Opleiding-project met de doelstelling om 15.000 jongeren te ondersteunen naar werk. De afgelopen jaren is er veel werk verzet en zijn er duizenden jongeren getraind. Het resultaat: 17.448 jongeren vonden al een baan of startten een onderneming! Een resultaat om dankbaar voor te zijn, zeker omdat de projectperiode nog tot 2022 loopt. In het artikel rechts schrijven we meer over het behalen van deze mijlpaal en gaan we in op de toekomst van het project, want hoewel het resultaat is gehaald, is er geen tijd om achterover te leunen.

Hieronder presenteren we meer cijfers over het project en vertellen enkele jongeren hoe werk en training hun leven veranderde. Het is mooi om te zien dat bijna alle doelstellingen gehaald zijn. Het verschil op de doelstelling voor trainingen aan vakschooldocenten is te verklaren doordat deze doelstelling vraaggestuurd is. Docenten die een training willen volgen, kunnen dat kenbaar maken. Naast de ondersteuning van de jongeren werken de partners samen met andere organisaties en de overheid om jeugdwerkgelegenheid in Burkina Faso te stimuleren. Dat werk gebeurt vaak iets meer op de achtergrond, maar is net zo belangrijk. In het artikel Polderen in Burkina Faso gaan we uitgebreid in op dit onderdeel.

Resultaten 2017-2020

(projectperiode: 2017-2022)

17.448

jongeren hebben een duurzaam inkomen

(doelstelling: 15.000)

23.456

jongeren hebben een vakopleiding afgerond

(doelstelling: 18.750)

21.465

jongeren getraind om economische kansen te identificeren

(doelstelling: 11.675)

21.044

jongeren volgden een training ondernemerschap

(doelstelling: 20.834)

270

docenten van vakscholen zijn getraind

(doelstelling: 2.870)

Jongeren vertellen

Training zonne-energie

In 2020 zijn ruim 2.500 jongeren getraind in zonne-energie. Deze jongeren leren de zonnepanelen en de installatie installeren zodat huishoudens of bedrijven elektriciteit hebben. Dit is een groeimarkt in Burkina Faso, waar grote delen van het land niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De jongeren op de foto’s rechts volgden een speciale training. Zij leerden de omvormer repareren en onderhouden.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring