Woord en Daad Jongeren

Woord en Daad wil jongeren in Nederland en wereldwijd, verbinden in de strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief.

Actueel

retourtje Veenendaal-Gorinchem

26 nov. 2015

Donderdagmiddag, 13:11 uur. Voor het kantoor van Woord en Daad verzamelt zich een groep fietsers. Sommigen stappen wat ongemakkelijk af. Logisch, want er is zojuist ruim 60 kilometer gefietst!
Lees verder >

Terugblik: Steppen op de HJW dag

19 nov. 2015

Tijdens de HJW-jongerendag afgelopen zaterdag was Woord en Daad aanwezig met een Steprun. Een grote groep jongeren stepte enthousiast mee! Thema van de jongerendag was: Veelbelovend. Het HJW collecteerde voor vluchtelingen in Jordanie. De collecte bracht een prachtig bedrag van 900 euro op.
Lees verder >

Sierra Leone officieel ebolavrij

09 nov. 2015

Afgelopen zaterdag verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie Sierra Leone ebolavrij. Dominee Jonathan Titus-Williams, directeur van onze partnerorganisatie EFSL, mailde ons: ‘Dit is een grote dag en met name in de gebieden waar de ebola voortdurend aanwezig was, is de opluchting enorm.'
Lees verder >

Dag 11: Camp Canaan

30 okt. 2015

Hola, Vandaag moesten wij om half 8 aan het ontbijt. Lekker vroeg weer!
Lees verder >

YAREVIUS GUATEMALA dag 10 vuilnis, verdriet en hoop

30 okt. 2015

Beste volgers, We begonnen de dag rond 8 uur, omdat we vroeg weg moesten. Pieter was helemaal blij in zijn schone kleren, gisteren heeft hij eindelijk zijn koffer gekregen!
Lees verder >

YAREVIUS GUATEMALA dag 9: Guatemala-city

28 okt. 2015

Dinsdag 27 Oktober. Na een dag reizen, een goeie nachtrust en een goed ontbijt vertrekken we richting de scholen om onze presentatie te geven. Maar eerst gaan we naar het AMG kantoor en Samuel vertelt ons er iets over.
Lees verder >

#YAREVIUS GUATEMALA Dag 8: afscheid van Chorjale

26 okt. 2015

Vandaag moesten we om 8 uur aan het ontbijt zitten. Het verbaast me elke keer weer wat een zwaar ontbijt de mensen hier eten! (Gebakken ei, tortilla’s, bonenpuree, cream, bakbanaan)
Lees verder >

YAREVIUS GUATEMALA Dag 7: Anders dan anders

26 okt. 2015

Dag 7 Hallo allemaal, Hier is weer een nieuwe blog. Vandaag was het zondag maar dat is hier wel heel anders dan in Nederland. Het wordt hier niet als een rustdag gezien, maar eerder als dag om als gemeente bij elkaar te komen.
Lees verder >

YAREVIUS Guatemala dag 5: op bezoek, presenteren en sporten

26 okt. 2015

Buenos dias, Vandaag hebben we weer van alles gedaan. We moesten om 7 uur aan het ontbijt zitten, lekker vroeg weer.
Lees verder >

#YAREVIUS GUATEMALA dag 6: de krater in!

26 okt. 2015

Hola mis queridos seguidores! (hallo beste volgers) Vanmorgen gingen we er om half zes uit. Lekker vroeg ;) Nadat we onze spullen hadden gepakt klommen we met de buddy’s achter in de bak van de auto (voor de kenners: een Toyota Hilux).
Lees verder >

YA REVIUS GUATEMALA Dag 4: op naar het platteland

24 okt. 2015

Het is hier zaterdagavond en we zitten op het platteland. Internet is hier niet sterk, we hopen in elk geval maandag weer richting de stad te gaan en al onze avonturen dan weer met jullie te delen. Nu volgt het verslag alsnog van donderdag!
Lees verder >

YAREVIUS GUATEMALA dag 3: Villa Laura

22 okt. 2015

Deze ochtend moeten we al vroeg ons bed uit. Om 6 uur vertrekken we!
Lees verder >

YAREVIUS GUATEMALA DAG 2: indrukwekkend

22 okt. 2015

Verslag dag 2: dinsdag 20 oktober Na een vermoeiende dag mochten we ’s ochtend lekker uitslapen, pas om 10 uur ontbijt. Het ontbijt bestaat uit pannenkoeken, yoghurt, cornflakes, fruit, heerlijk dus!
Lees verder >

Kalender '7 dagen dankbaar'

22 okt. 2015

Woensdag 4 november Dankdag! De Bijbel zegt: ‘Dank God in alles.’ In goede, maar ook in moeilijke dagen. Speciaal voor de week rond dankdag 2015 ontwikkelde Woord en Daad met de jeugdbonden HHJO, HJW en LCJ de kalender '7 dagen dankbaar'. Wegens overweldigende belangstelling is de kalender niet meer in papieren versie beschikbaar. Je kunt hem natuurlijk nog wel downloaden.
Lees verder >

YA REVIUS GUATEMALA dag 1: EINDELIJK

21 okt. 2015

Hallo allemaal, Ik typ dit terwijl ik lekker buiten op de veranda zit. We zijn inmiddels veilig aangekomen en het is dinsdagmiddag als ik dit schrijf. Dit is het verslag van maandag en we lopen qua tijd 8 uur op jullie achter.
Lees verder >

#YAREVIUS GUATEMALA: Sessie 5: de laatste voorbereidingen

19 okt. 2015

Nadat we begonnen waren met een Bijbelgedeelte en gebed deze laatste sessie, gingen we het over de Holland presentatie hebben. We gaan namelijk op vier scholen in het Engels een presentatie houden hoe Nederland eruit ziet, wat de cultuurverschillen zijn, en hoe wij leven.
Lees verder >

Geen vader meer, wel een voorbeeld

06 okt. 2015

Zijn eerste vijf levensjaren groeit hij op in een gelukkig gezin. Hij is trots op zijn stoere vader, die politieagent is. Elke dag als hij thuiskomt uit zijn werk is het weer feest. Totdat…
Lees verder >

Vrijwilligers kinderprogramma gezocht!

25 sep. 2015

Op 17 oktober organiseren we de tweede Woord en Daad-dag. We zoeken nog vrijwilligers om invulling te geven aan de kindercrèche en aan het kinderprogramma. Vindt u het leuk om een dagje te helpen? Meld u aan bij Carlien!
Lees verder >

Laat Jonathan iets van je horen!

21 sep. 2015

Heb je het verhaal van Jonathan gelezen in de 7 dagen dankbaar kalender?
Lees verder >

#YAREVIUS GUATEMALA sessie 4

14 sep. 2015

En het was weer zover, woensdag 9 september hadden we onze eerste sessie na de vakantie. Het zou een sessie worden met veel belangrijke informatie.
Lees verder >

Christelijke hulporganisaties in actie voor vluchtelingen

11 sep. 2015

De organisaties Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA zijn gestart met de actie Help Vluchtelingen Nu. Ze vragen als Christelijk Noodhulpcluster aandacht voor de grote vluchtelingenstroom die naar Europa trekt, en wijzen tegelijkertijd op de nog veel grotere groep ontheemden die zich nog middenin of rondom de brandhaarden in het Midden-Oosten bevindt.
Lees verder >

Met Woord en Daad naar Zuid-Afrika!

03 sep. 2015

Dit wil je niet missen: drie weken op reis naar Zuid-Afrika! Volgend jaar zomer kun jij mee. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.
Lees verder >

Jongerenprogramma Woord en Daad-dag: Inhoudelijk én sportief!

25 aug. 2015

Kom je op D.V. 17 oktober ook naar Houten? Die dag organiseren we de Woord en Daad-dag, met een interessant programma speciaal voor jongeren. Wat is er allemaal te beleven? Een voorproefje!
Lees verder >

Wenda worstelt met ‘vrouwenprobleempje’ in voorbereiding FveH

19 aug. 2015

Wenda Zuiddam (29) uit Capelle aan den IJssel doet D.V. zaterdag 22 augustus mee aan Fiets voor een Huis. In een serie blogs doet ze verslag van haar ervaringen. ‘Nog twee dagen de tijd om voor te bereiden!’
Lees verder >

Wereldkampioen steppen Wenda Zuiddam maakt zich op voor FveH

18 aug. 2015

Wenda Zuiddam (29) uit Capelle aan den IJssel hoopt D.V. zaterdag 22 augustus mee te doen aan het evenement Fiets voor een Huis dat Woord en Daad samen met Wereldfoundation organiseert (zie fietsvooreenhuis.nl).
Lees verder >

#Bouwreis Guatemala - Terug in Nederland!

15 aug. 2015

Met een hersenpan vol verhalen, beelden, ervaringen, geuren en kleuren zijn we weer terug op Hollandse bodem.
Lees verder >

#Bouwreis Guatemala - Drieënhalf uur in een kerkdienst zitten

12 aug. 2015

Dan nu weer een berichtje uit Guatemala. Vandaag liet Corjan éindelijk aan ons de groetjes van jullie lezen. Daar reageerde iedereen heel verschillend op, we zullen het maar niet per persoon toelichten... Maar in ieder geval de lieve groetjes van ons allemaal terug en we missen jullie ook wel een beetje hoor.
Lees verder >

#Bouwreis Guatemala - 'We genieten nog met volle teugen'

07 aug. 2015

Woensdag hebben we de hele dag gebouwd, vloeren dicht gesmeerd en schoongemaakt. We hebben sjaals gekocht bij een vrouw die naast de school woont.
Lees verder >

#bouwreis Guatemala - Gastvrije mensen in Corinto

04 aug. 2015

Momenteel zitten we op 3000 meter hoogte in Corinto. Dit ligt in het westen van Guatemala. We zijn hier zaterdag aangekomen vanuit Guatemala stad. Een fantastische plek met gastvrije mensen.
Lees verder >

#bouwreis Guatemala: kennismaken met Guatemala

30 jul. 2015

De eerste indrukwekkende dag in Guatemala zit erop, een kort verslag.
Lees verder >

Team bouwreis Guatemala veilig aangekomen

29 jul. 2015

Vanuit Guatemala ontvingen we vanmorgen om 7.00 vanmorgen (Nederlandse tijd) het bericht dat de groep veilig is gearriveerd in Guatemala.
Lees verder >

#YAREVIUS GUATEMALA: Steprun én sessie 3

16 jul. 2015

Vrijdag 3 juli was het eindelijk zo ver: de Steprun! Toen wij als YA’ers om kwart over 8 op school kwamen gingen we gelijk aan het werk.
Lees verder >

Eerste Steprun van start op JFSG Apeldoorn

22 jun. 2015

350 leerlingen van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn deden 18 juni mee aan de eerste officiële Steprun van Woord en Daad. Door zoveel mogelijk rondjes van 1,5 km te steppen haalden ze ruim € 12.000 op.
Lees verder >

#YARevius Guatemala: sessie 2

08 jun. 2015

Vandaag was de aftrap van de steprun in juli. Aldwin vertelde de klassen over hoe het werkt en waarvoor het is.
Lees verder >

RD overhandigt cheque van 448.464 euro voor werk in Bangladesh

26 mei 2015

De actie van het Reformatorisch Dagblad voor Bangladesh heeft in totaal 448.464 euro opgebracht. Dit eindbedrag is bijna 1,5 ton boven het streefbedrag van 300.000 euro.
Lees verder >

Water filteren door een oude lap

01 apr. 2015

Grondwater wordt opgepompt uit de grond, dat klinkt best logisch. Zo werkt dat in Nederland en zo werkt dat ook in Bangladesh.
Lees verder >

Eldrick verkoopt komkommers voor Guatemala

31 mrt. 2015

Wie in Capelle aan den IJssel of omgeving woont, is hem misschien al tegengekomen op z’n fiets, met een krat vol komkommers achterop. Eldrick Nederlof (13) verkoopt komkommers voor Guatemala.
Lees verder >

One2count: één, twee, drie…leren rekenen

26 mrt. 2015

In onze vorige blogs legden we uit dat spelenderwijs leren rekenen, op een digitale manier, kan helpen om leerachterstanden in Burkina Faso in te halen.
Lees verder >

Zes leerlingen Revius actief voor Guatemala

25 mrt. 2015

Voor Eva, Julia, Lisa, Jasmijn, Eldrick en Bas is een droom uitgekomen.
Lees verder >

#YARevius Guatemala: Eerste Sessie

24 mrt. 2015


Lees verder >

Wat heeft Afrika aan tablets?

19 mrt. 2015

Tja, misschien denk jij dat ook wel: waarom moeten we zoveel geld steken in de aanschaf van tablets en de ontwikkeling van een spel als je met datzelfde geld ook veel mensen van directe honger kunt redden.
Lees verder >

Spelenderwijs door de rekenles heen

13 mrt. 2015

Cornelis de Schipper werkt bij Woord en Daad en houdt zich bezig met One2Count, een project waarbij kinderen spelenderwijs leren rekenen in Burkina Faso.
Lees verder >

Spelenderwijs leren: een taart die lekker en gezond is

09 mrt. 2015

Kun je een taart bakken die lekker en gezond is? Ja, dat kan, maar dan moet je soms wel het recept aanpassen. Een goede mix van voedingsstoffen en de onvermijdelijke suikers.
Lees verder >

Nieuwe technieken, een brug te ver?

04 mrt. 2015

In de vorige blog vertelden we dat steeds meer kinderen in Burkina Faso naar school gaan, maar dat ook nog veel kinderen thuis blijven. En dat de kwaliteit van scholen laag is.
Lees verder >

Groeiende scholen, dalende cijfers in Burkina Faso

02 mrt. 2015

Onderwijs is gratis en verplicht geworden in Burkina Faso. Een mooie ontwikkeling, want veel meer kinderen kunnen nu naar school. Uit de cijfers blijkt ook dat de scholen enorm groeien.
Lees verder >

Zeeuwse leerlingen voorlopig niet naar Bangladesh

24 feb. 2015

Vijftien vmbo3-leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke kregen deze week een flinke teleurstelling te verwerken. De reis die zij met stichting Woord en Daad zouden maken naar Bangladesh, gaat voorlopig niet door.
Lees verder >

‘Reis verandert beeld van jongeren enorm’

22 jan. 2015

‘De mooiste ervaring is toch wel dat je Nederlandse jongeren in contact brengt met lokale jongeren. Als je ziet hoe snel ze elkaar begrijpen, ook al verstaan ze elkaar niet’.
Lees verder >

Guatemala: land van de eeuwige lente?

22 jan. 2015

Alinde van de Bospoort en Willeke Hoogendoorn gingen deze zomer op reis naar Guatemala. In de volksmond wordt het wel eens ‘Land van de eeuwige lente’ genoemd.
Lees verder >

Drie weken ‘back to the basics’ in Guatemala

22 jan. 2015

‘Drie weken terug naar de basisbehoeften lijkt primitief maar is echt genieten.’ Alinde van de Bospoort (23) en Willeke Hoogendoorn (18) waren afgelopen zomervakantie drie weken in Guatemala en bouwden mee aan een centrum voor naschoolse opvang.
Lees verder >

‘Guatemala’ bedankt Guido de Bres voor steun

09 dec. 2014

Vijf leerlingen van het Wartburg College, locatie Guido de Brès in Rotterdam, kregen deze week vanuit Guatemala een bijzonder bedankje voor al hun acties van het afgelopen jaar.
Lees verder >

Opgroeien in armoede

04 dec. 2014

“Het is niet erg om arm te zijn, en niet alles te kunnen kopen. Wat veel belangrijker is, is het hebben van zelfvertrouwen.” Een uitspraak die je niet iedere dag hoort. Kees van de Steeg (15) moest ook wel even nadenken toen hij dit hoorde.
Lees verder >

Syam verbaast zich over Nederlandse kleren

02 dec. 2014

Syam Muvva (17) uit India vindt Nederlanders enorm aardig, maar onze kleren? Die vindt hij maar saai. “Hoe kan het dat in een land dat rijker is dan India, zulke saaie alledaagse kleding gedragen wordt?”
Lees verder >

Margo blijft in evenwicht tegen ebola

06 nov. 2014

Margo Benschop (15) uit Tienhoven wilde graag in actie komen tegen ebola. Ze heeft aan familie, vrienden, kennissen en gemeenteleden van de Christelijk Gereformeerde Kerk van Ameide aangeklopt en gevraagd of zij haar wilden sponsoren.
Lees verder >

Wees Eerlijk: duurzaamheid vaker onderwerp van gesprek

04 nov. 2014

Duurzaamheid is onder steeds meer jongeren onderwerp van gesprek. Zo checken jongeren steeds vaker of hun kleding duurzaam is, of zoeken ze via internet op of producten die ze willen kopen wel eerlijk gemaakt zijn.
Lees verder >

YA Guatemala: laatste blog, uit t vliegtuig

27 okt. 2014

Hoi! Dit is de laatste keer dat er een dagverslag op komt, dus lees het nog met plezier want vanaf nu vertellen wij ons verhaal alleen nog maar! :)
Lees verder >

YA Guatemala 2014: een topdag

24 okt. 2014

Vandaag was weer een topdag! Na een lekker ontbijtje stapten we achter in de bak van de pick up en gingen op weg naar Chimaltenango.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Indrukwekkende verhalen

23 okt. 2014

Vandaag was onze tweede dag op het kamp. Na het ontbijt begonnen we met een reuze schoonmaak.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Onze eerste rustige dag

22 okt. 2014

Vandaag konden we voor ons doen uitslapen, want ons ontbijt vond pas om 8:30 plaats.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: dag 9, dagje school en de jeepny in!

21 okt. 2014

Hallo allemaal, De wekker ging vanmorgen om 6 uur, want de school is weer begonnen en we gaan mee met de buddy’s naar de lessen.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Marsmellows op de vulkaan

21 okt. 2014

Vandaag zijn we naar de vulkaan Pacaya geweest.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Twee kerkdiensten en huilen

21 okt. 2014

Hola! Na een heerlijk ontbijtje van onze gastvrouw in Guatemala-city vertrokken we, met onze koffers op het dak, naar Sams kerk, wat hier een traditionele kerk heet.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: dag 8, een toffe dag!

20 okt. 2014

Beste lezers, Wat was het een leuke, toffe dag vandaag. Het begon al goed, we werden door de buddy’s opgehaald om les te volgen, mijn buddy doet ICT en laat ik het nou net treffen, hij had de hele ochtend ICT.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: zelf de boot besturen

18 okt. 2014

Vandaag was weer een nieuwe dag met nieuwe belevenissen. Deze dag zouden we samen met onze buddy’s doorbrengen.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Wauw, wat een dag!

18 okt. 2014

We stapten in de auto na een lekker ontbijtje in het kamp.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: Geen verslag, want we willen naar bed!

17 okt. 2014

Vandaag alleen maar even een kort berichtje.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: slapen met mooi uitzicht

17 okt. 2014

Vandaag was weer een dag vol belevenissen. Ik moest er vroeger uit dan de rest want ik had nog een interview te voltooien.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: dag 4, baby's, berg en basketbal

16 okt. 2014

Hallo allemaal ! Ten eerste: Super dat u/jij deze blog leest ! Ten tweede: We hebben weer een geweldige dag gehad met heel veel nieuwe ervaringen die we met jullie gaan delen.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Een ijsje, en de armen leven verder

16 okt. 2014

Vandaag hebben we verschillende scholen bezocht in Guatemala-Stad. We begonnen met een school die betaald wordt door de regering, en die geleid werd door AMG.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: dag 3 Over ASHTEC, school en sport.

15 okt. 2014

Hallo luitjes, De dag begon vroeg om kwart over 6 ging de wekker, en wachtten we op het ontbijt dat gebracht zou worden tussen half 7 en 7 uur!! Om 7 uur spraken we af bij de kamer van Ecd en Els.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: 'Dit is dus armoede'

15 okt. 2014

Goed. Dat was dan onze eerste dag in Guatemala. Of we lekker geslapen hebben? Nou om half 4 waren we allemaal wakker, maarja dat lag aan ons ritme.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: een voorspoedige reis

15 okt. 2014

Vandaag is de grote dag dan aangebroken dat we naar Guatemala gaan. ’s Morgens om acht uur begonnen we op school en namen afscheid van onze ouders.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: DAG 1 en 2, WE GAAN!

14 okt. 2014

Hallo allemaal! Na een gezellige leuke maar vooral lange reis, zijn we om 15.30 NL tijd aangekomen. We zijn nu in Manilla in het gastenverblijf van Ashtec. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd tijdens en voor de reis?
Lees verder >

FRUYTIER 2014: Heel veel info

11 okt. 2014

Nadat we al een paar voorbereidingssessies hadden gehad over Sierra Leone hebben we ons nu voorbereid op de Fillipijnen. Van Cees van Woord en Daad hebben we heel veel uitleg gekregen over de Filipijnen. Hij is er zelf geweest.
Lees verder >

De oplossing van de rebus is...?

03 okt. 2014

Leuk! De oplossingen van de rebus uit de nieuwste Grenzeloos stromen weer binnen.
Lees verder >

Woord en Daad herintroduceert ‘gratisdoneerbutton’

02 okt. 2014

De gratisdoneerbutton is terug! Per 1 oktober kunnen donateurs weer dagelijks ‘gratis’ geld doneren aan Woord en Daad, dankzij sponsoring door Gezinsenergie.nl.
Lees verder >

Irakese jongeren vertellen over verschrikking en hoop

26 sep. 2014

Er zitten zes Jezidische jongeren in de jeugdtent van vluchtelingenkamp Sulaymaniyah in Koerdistan. Van pallets hebben ze een bank in elkaar getimmerd. Daar zitten de meiden op. De jongens zitten op de grond.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: veel geld opgehaald

23 sep. 2014

Hoi allemaal! Vandaag heb ik, Hannah, het verslag van onze een-na-laatste sessie voor jullie.
Lees verder >

FRUYTIER 2014: Van Sierra Leone naar de Filipijnen

09 sep. 2014

In het afgelopen schooljaar is er heel wat gebeurd op de Fruytier in Apeldoorn. Het VMBO heeft zich fanatiek ingezet voor Sierra Leone. En niet zomaar. We gaan namelijk op reis naar … de Filippijnen!? Ik weet het, dat klinkt heel raar.
Lees verder >

Speciaal voor studenten: Ubuntu Magazine

04 sep. 2014

Deze week verschijnt een unieke, eenmalige uitgave: Ubuntu. Een gratis studentenmagazine over ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en sociale gerechtigheid.
Lees verder >

CN intensiveert noodhulp Noord-Irak

26 aug. 2014

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de leden van het Christelijk Noodhulpcluster (CN) gevraagd om extra hulp te geven in Irak. De leden die via lokale partners actief zijn in Noord-Irak (Dorcas en Tear), overleggen dinsdag met het ministerie.
Lees verder >

Christelijke organisaties starten noodhulpactie Noord-Irak

18 aug. 2014

De christelijke organisaties Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA hebben vrijdagmiddag 15 augustus 2014 besloten gezamenlijk in actie te komen voor Noord-Irak.
Lees verder >

Jongeren bouwen naschoolse opvang in Guatemala

11 aug. 2014

Maandag 28 juli vertrok een groep van twintig jongeren naar Guatemala om daar bijna drie weken mee te helpen met bouwen, kinderwerk te doen en de lokale cultuur te ontdekken. Reisleider Corjan Rink doet verslag.
Lees verder >

Een leuk dieptepunt in Guatemala

07 aug. 2014

Halverwege de reis zijn we op een dieptepunt gekomen. Een dieptepunt van de fundering om precies te zijn ;-) Waar je normaal het hoogste punt viert op de bouw hebben we vandaag het diepste punt gevierd. Met vlaggen en ijs.
Lees verder >

Bouwreis Guatemala: begonnen met de bouw

04 aug. 2014

Na de eerdere ontvangst en uitleg van het werk van AMG Guatemala zijn we nu op de plek van bestemming aangekomen. De luchtbedden zijn opgeblazen, het broodbeleg staat er klaar voor en de bouwschoenen in de startblokken.
Lees verder >

Bouwreis Guatemala: veilig aangekomen

30 jul. 2014

Rond het middaguur zijn we als groep aangekomen in Guatemala. Alles is goed gegaan en we werden gelijk opgevangen door Ruth van AMG Guatemala.
Lees verder >

Woord en Daad start noodhulpactie na tyfoon Glenda

23 jul. 2014

In dezelfde week als die waarin de vreselijke vliegramp met het Maleisische toestel MH17 plaatsvond, sloeg op de Filipijnen een nieuwe ramp toe: tyfoon Glenda, die honderd levens eiste.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: afscheid van Jessica

10 jul. 2014

Hallo daar! ;) Zo, we zijn alweer een tijdje verder en de voorbereidingen vorderen nog steeds! Afgelopen woensdag hebben we alweer onze derde sessie gehad, met onze ouders.
Lees verder >

Gewoon altijd vrolijk blijven

15 mei 2014

Het was een dag als alle andere. Felipa Pérez (62) bezocht in het ziekenhuis van Quetzaltenango haar zieke zus. Terwijl ze met elkaar in gesprek waren, legde een jonge vrouw haar baby in de armen van Felipa.
Lees verder >

YA Guatemala 2014: verslag sessie 2

10 apr. 2014

Beste volgers, Vandaag (9-4-2014) was onze 2e sessie alweer! Deze sessie hadden we een aantal ‘opdrachten ‘ op gekregen:
Lees verder >

YA Guatemala 2014: Verslag sessie 1

01 apr. 2014

Beste volgers, Wij hebben vandaag(17-03-2013) onze eerste sessie gehad. Wij willen jullie graag vertellen hoe het was, en wat we gedaan hebben.
Lees verder >

Ben je nou helemaal Indeed!

30 jan. 2014


Lees verder >

YA2013 India: dag 6 zaterdag 14

14 dec. 2013

Zaterdag… 8.20 gaat de wekker. Snel onze mooie Indiase kleding aan, want we hebben vandaag een bruiloft. Maar eerst lekker ontbijten met echte nutella chocopasta.
Lees verder >

YA2013 INDIA: Dag 4

12 dec. 2013

Na het ontbijt gaan we weer met onze authentieke bus naar het AMG-kantoor. Aangekomen bij het hek van AMG valt ons oog op een groot spandoek waarop staat: "Hearty Welcome" met onze namen eronder.
Lees verder >

YA2013 INDIA: Dag 3

11 dec. 2013

08:00 gaat onze wekker. Het is moeilijk om uit bed te komen, maar eigen schuld als je de dag ervoor pas om 11 uur gaat slapen.
Lees verder >

Vakreis: Helaas, Bangla-NL 2-1

14 mei 2013

Dinsdag 14 mei: een dag van culturele presentaties en een voetbalwedstrijd (met teleurstellend resultaat…)
Lees verder >

Vakreis: Even stil van een wandeling

06 mei 2013

Op maandag 6 mei verhuisden de vakjongeren uit Zeeland naar het Hope Technical Institute in Khulna.
Lees verder >

Sessie 4: Bijna klaar voor vertrek

22 apr. 2013

Op 16 april 2013 vond de laatste voorbereidingssessie voor Bangladesh plaats. Vakjongeren Mariëlle en manilla doen verslag.
Lees verder >

Sessie 3: Brieven, bedrijven en patat

27 mrt. 2013

Op 26 maart - vond de 3e voorbereidingssessie voor Bangladesh plaats. Judith en Anne-Beth vertellen
Lees verder >

Fondsenwerving, groepsplan en buddy's

12 mrt. 2013

Op 7 maart 2013 vond de tweede voorbereiding sessie voor Bangladesh plaats. Vakjongere Julian Wisse doet verslag van deze bijeenkomst.
Lees verder >

Indeed for the Philippines!

05 okt. 2012

Misschien heb je het gehoord op het nieuws. Het eilandenrijk de Filippijnen wordt geteisterd door hevige overstromingen, waarbij ook meerdere kindercentra van onze partnerorganisatie AMG Filippijnen getroffen zijn.
Lees verder >

Sponsorkind Atluri in Indiase krant!

09 aug. 2012

Vanuit India ontvingen wij een mooi bericht over Atluri, één van de sponsorkinderen die Woord en Daad steunt via partnerorganisatie AMG. Atluri is 16 jaar, lichamelijk gehandicapt en verblijft in het poliotehuis.
Lees verder >

W&D jongeren actief op O&S vakantieparken

13 jul. 2012

Vorig jaar gingen meerdere Woord en Daad-jongeren actief aan de slag als recreatieteams op vakantieparken in Europa. Ook dit jaar gaan Woord en Daad-jongeren aan de slag bij verschillende O&S parken.
Lees verder >

Goud voor Uriel Alejandro uit Colombia!

20 jun. 2012

Uriel Alejandro won twee keer goud en één keer brons voor goed gedrag tijdens de skeelerwedstrijd die georganiseerd werd door de Colombiaanse stichting FIDES (Foundation for Special Needs & Development).
Lees verder >

Woord en Daad jongeren in een nieuw jasje

02 apr. 2012

Eind maart verscheen de eerste versie van de nieuwe Grenzeloos. Thema: Eten. Ook het blad zelf ziet eruit om op te eten!
Lees verder >

In de benen voor het goede doel!

02 apr. 2012

Wil je meer dan alleen geld geven? Geef je dan op voor de Stepmarathon van comité Midden-Holland en win een iPad of iPod!
Lees verder >

Word lid van Indeed!

02 apr. 2012

Met elkaar een project steunen. Samen sterk voor je naaste ver weg. Met Indeed steun je maandelijks voor € 2,50 (hoger mag!) een project in een ontwikkelingsland.
Lees verder >

'Boven slums zie ik de satan grijnzen'

27 mrt. 2012

Amerikaan Brian Dennett was een geslaagde zakenman. Nu werkt hij in de sloppenwijken van Guatemala en brengt er te midden van ellende het Evangelie, ‘het definitieve antwoord op alles’.
Lees verder >

Droogte in de Sahel: ds. Moise Napon vertelt

27 mrt. 2012

Ter ondersteuning van de noodhulpactie voor het getroffen gebied in de Sahel-regio, kan dit filmpje gebruikt worden. Ds. Moise Napon uit Burkina Faso vertelt over de ernst van de situatie in zijn land en regio.
Lees verder >

Bungeejumpen boven krokodillenrivier

15 mrt. 2012

In Zambia heeft de Minister van Toerisme gebungeejumpt boven de krokodillenrivier.
Lees verder >

Geshopt

15 mrt. 2012

Lekker eten en drinken: iedereen houdt ervan. Maar weet je dat het nog beter smaakt als het niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor de wereld, het klimaat en voor de mensen die jouw eten en drinken produceren?
Lees verder >

Het verhaal van Angel...

06 mrt. 2012

Angel (19) woont met zijn ouders, drie zussen (21, 16 en 12) en neefje in een klein maar relatief goed huis in Verbena, wijk 7 van Guatemala City, vlakbij bij de school van partner AMG Guatemala.
Lees verder >

Stelling: Hanneke (16): bezuiniging OS onlogisch

05 mrt. 2012

Stelling: Economische crisis is een feit. Bezuinigen zijn nodig. Logisch dat de overheid op ontwikkelingssamenwerking (OS) bezuinigt. Waarom zou de overheid in deze tijden aan de armen denken?
Lees verder >

Aids raakt ons allemaal

23 nov. 2011

Christelijke organisaties van vereniging Prisma roepen in kader van Wereld Aids Dag iedereen op te strijden tegen hiv/aids en te bidden voor getroffenen.
Lees verder >

Vakjongeren Nederland 2011 - impossible to say

10 okt. 2011

Verschillen tussen de Bengalese en Nederlandse cultuur worden vandaag benoemd. Wantrouwen tegenover vreemden is bijvoorbeeld onbekend bij Bengalezen.
Lees verder >

Betrokken mensen

10 okt. 2011

Vanochtend waren we weer lekker vroeg uit de veren: om 06.40 uur stond ik onder een heerlijke warme douche (dit had niet iedereen...!) om vervolgens om 07.15 uur te ontbijten.
Lees verder >

Vakjongeren Nederland 2011 - Een spannend weekend

07 okt. 2011

Deze vrijdag is een drukke dag voor de Bengalen. Het komende weekend brengen ze namelijk in tweetallen door in gastgezinnen.
Lees verder >

Vakjongeren Nederland 2011 - Mijn vader en moeder

06 okt. 2011

‘Kijk', zegt Gabriël Baidya. ‘Dit zijn mijn vader en moeder'. Hij pakt een envelop en haalt er een trouwfoto uit van een Nederlands echtpaar uit Zeeland. Hij begint te lachen: het zijn foto's van zijn sponsorouders.
Lees verder >

Vakjongeren Bangladesh 2011 - aan het werk!

09 mei 2011

Vandaag hard aan het werk op de technische school, spijkerbroek hangen gewonnen door Bengalezen en knuffels voor kinderen in het kindertehuis.
Lees verder >

Vakjongeren Bangladesh 2011 - De telefoonkabelfabriek

05 mei 2011

Vandaag staan kleding wassen (hard nodig!), bezoek aan dé telefoonkabelfabriek en een rit in een riksja op het programma.
Lees verder >

Vakjongeren Bangladesh 2011 - vriendschap

02 mei 2011

Na een lange reis kwamen we aan in Khulna, waar we kennis maakten met onze buddy's en het vriendschapsritueel ondergingen.
Lees verder >

Bedelaars passeren

02 mrt. 2011

Bijna altijd passeer ik ze, als ik het station van Den Haag of Brussel uitloop. Bedelaars. Sommige gezichten ken ik al jaren. Eén ding hebben alle bedelaars gemeen: ze zijn iets van hun waardigheid kwijtgeraakt. Het is vernederend bedelaar te zijn.
Lees verder >

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie..
× Melding sluiten