Woord en Daad Jongeren

Woord en Daad wil jongeren in Nederland en wereldwijd, verbinden in de strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief.

Wat wij doen?

Wij zijn een ontwikkelingsorganisatie die vanuit Bijbels perspectief armoede bestrijdt in 19 landen in Afrika, AziŽ en Midden- en Zuid-Amerika.

We werken daarbij samen met lokale, christelijke partnerorganisaties: mensen die zelf wonen in de landen waar wij werken. Zij weten het best wat er plaatselijk nodig is.

Onze thema's

We werken aan de hand van een aantal hoofdthema's: basisvoorzieningen (gezondheid, landbouw, water), onderwijs, beroepsonderwijs, arbeidsbemiddeling en bedrijfsontwikkeling. We proberen altijd zoveel mogelijk samen te werken met overheden en organisaties, die hetzelfde proberen te bereiken als wij.

Ons doel

Al onze activiteiten zijn gericht op mensen die leven in armoede. Doel is hen te helpen zich zo te ontwikkelen dat zij voor zichzelf en hun naasten kunnen zorgen. Vandaar dat onderwijs en bedrijfsontwikkeling (dus: zorgen dat er genoeg werk is voor mensen die van school af gaan) de belangrijkste activiteiten van Woord en Daad zijn.

Actief in Nederland

We zijn ook in Nederland actief om mensen (jong én oud) enthousiast te maken voor ons werk. Maar er is meer: we willen ook iedereen eens aan het denken zetten over de vraag hoe zij in hun dagelijks geven en leven mee kunnen werken aan een wereld met minder armoede en onrecht.

Wil je meer weten over hoe wij werken? Kijk dan vooral verder rond op onze website >>

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie..
× Melding sluiten