Landingspagina Partnerplan Algemeen

Inez bezocht een project
van Woord en Daad:

‘Ik besef nu pas hoe goed alles
in Nederland is geregeld’

Waarom partner van Woord en Daad worden?

Imker Jennifer is door een ziekte al jaren blind. Ondanks haar handicap gaf ze niet op, maar zette ze zich extra in. Ze leerde bijenhouden. Door goed te luisteren weet ze waar de bijen zijn. Haar oom helpt haar om voor de insecten te zorgen en de honing te oogsten. Dankzij de bijen staat Jennifer niet aan de zijlijn van de maatschappij.

Via ons project in Oeganda vragen we aandacht voor rentmeesterschap, duurzaamheid en biodiversiteit wereldwijd. Door hun via lokale partners trainingen aan te bieden, kunnen de boeren zichzelf ontwikkelen en voor hun eigen inkomen zorgen. In Oeganda zijn talloze vrouwen als Jennifer die, elk op hun eigen manier, werken aan de toekomst van hun land en hun kinderen.

Ook u kunt partner worden en mensen zoals Jennifer een steuntje in de rug geven!

/ WORD PARTNER VAN WOORD EN DAAD
  • 1

    Met uw bijdrage van € 5 per maand draagt u al bij aan een imkerpak, zodat mensen zoals Jennifer via het houden van bijen een goed inkomen verdienen.

  • 2

    Met uw bijdrage van € 15 per maand kunnen we bijvoorbeeld jaarlijks een imker starterskit beschikbaar stellen aan mensen zoals Jennifer.

  • 3

    Voor € 25 per maand draagt u bijvoorbeeld al bij aan imkertrainingen voor kwetsbare mensen in Oeganda.

Ik word partner van Woord en Daad

Stap 1 van 2

U krijgt van ons:

Één keer per maand mooie verhalen uit onze projecten.

Vier keer per jaar ons magazine Werelddelen

Uitnodigingen voor partneravonden in de buurt

/ BESTEDING VAN UW PARTNERBIJDRAGE

Bijen veranderen levens in Oeganda

Honing is een geliefd product in Oeganda. Een groot aantal Oegandezen heeft één of enkele bijenkasten. De kwaliteit van deze honing laat echter vaak te wensen over en de opbrengst per bijenkast is laag. Door training en voorlichting kan de productie omhoog.

Oeganda is ook een land waar de gevolgen van klimaatverandering gevoeld worden. Verschillende onderzoeken concluderen dat de voedselzekerheid in het land op het spel staat.

Op drie fronten bindt Woord en Daad, samen met lokale partnerorganisaties, de strijd aan met deze uitdaging: armoedebestrijding, vergroten voedselzekerheid, verbeteren biodiversiteit. Hoe? Met een klein insect: bijen.

Nienke Boone bezocht het honingproject in Oeganda:

‘Bijen houden is een vrij eenvoudige manier om extra inkomen te genereren. Met een goede training kun je al snel aan de slag en het kost geen hele dagen onderhoud. Het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten. Zo planten de imkers fruitbomen voor de bijen. Die houden het water goed in de bodem vast en zorgen voor bijvoorbeeld mango’s om te verkopen of als extra voedsel. Daar kunnen gezinnen dan zomaar het schoolgeld van de kinderen van betalen.’

BEDANKT VOOR
UW BETROKKENHEID

Mogen wij ook rekenen op uw steun?

WOORD EN DAAD:

Werkt samen met 36 partnerorganisaties

Werkt aan 7 thema’s

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring