fbpx

Nieuws en verhalen

Juist in deze onzekere tijd is het krachtig om contact te houden met uw sponsorkind en verbonden te zijn. De medewerkers van onze partnerorganisaties werken echter vanuit huis en kunnen de post op dit moment niet in ontvangst nemen en doorgeven aan uw sponsorkind. Bovendien heeft het coronavirus ook impact op postbedrijven.* Wij raden u daarom aan een brief of kaart te versturen via onze sponsortool. Zodra de situatie is verbeterd, sturen we deze post naar uw sponsorkind. Zo weet u zeker dat de post aankomt! *Dit geldt vice versa ook voor post van uw sponsorkind. Doordat de scholen gesloten

Tientallen motorfietsen komen het dorp binnenrijden. Achterop de motoren zit een gewapende strijder. Ze openen het vuur op alles wat beweegt. Mannen en vrouwen, kinderen en bejaarden, overheidsfunctionarissen en burger, christenen en moslims; niemand is veilig voor deze terroristen. In korte tijd maken ze zoveel mogelijk slachtoffers. Daarna vertrekken ze even snel als dat ze gekomen zijn. In het noorden van Burkina Faso is dit de realiteit van bijna elke dag. Bovenop de terreurdreiging komt de impact van de corona-crisis. De onzekerheid en het gevoel van onveiligheid heeft een ontwrichtende werking op de vreedzame bevolking.

Vandaag publiceren wij ons jaarverslag over 2019. En dat delen we graag met u. Thema van ons jaarverslag is ‘Bouwen’.

Raoul Dingamlemgoto is 12 jaar oud, maar hij heeft al veel meegemaakt. Sinds vorig jaar is hij toegelaten tot het sponsorpogramma in Tsjaad. Raoul vertelt:

1000 kilometer ten noorden van Addis Abeba, op het platteland van Ethiopië, is de Hadinet school gevestigd. Op de school krijgen 273 leerlingen les.

‘Mister Jolki, mister Jolki!’ Terwijl ik met mijn camera sta te filmen, hoor ik vanuit de verte geroep. Ik kijk op en zie een van de twee mannen die ik deze morgen volg naar me zwaaien.

We leven in een tijd vol onzekerheid. De coronacrisis raakt ons allemaal. Hier in Nederland, maar ook de doelgroep wereldwijd waar wij ons altijd voor inzetten, en die vaak extra kwetsbaar is. Juist daarom is het voor ons zo belangrijk om nu ons werk goed uit te voeren. Doet u mee? Helaas zijn de Woord en Daad winkels in verband met de coronacrisis gesloten. Dit heeft grote gevolgen voor de projecten waar deze winkels zich voor inzetten. Als Woord en Daad willen we er juist nu zijn voor onze naasten, dichtbij en ver weg. Wilt u een bijdrage leveren

Hebben de kinderen thuis even niets te doen? We hebben een mooi kidspakket gemaakt met o.a. een bouwplaat, kleurplaten en een ganzenbord. Maak bijvoorbeeld een leuke kleurplaat voor jullie sponsorkind. Ook zijn er leuke prijsjes te winnen. Bekijk het kidspakket hier!

Nelleke Born is al zo’n 15 jaar lid van comité Soest e.o, dat jaarlijks een motortoertocht organiseert.

Even bellen met... | Jan van Voornveld (71), penningmeester Woord en Daad-winkel Haarlem

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen