Coronacrisis in: Bangladesh

Bangladesh

1.514.456

mensen zijn besmet met het coronavirus

164,7 miljoen

mensen wonen in Bangladesh

14,8%

van de bevolking leeft in armoede

136

positie op de Human Development Index

bron: United Nations Development Programme

Steun ons via een Tikkie
Of doe een gift via het donatieformulier
/ IMPACT VAN DE CORONACRISIS IN DIT LAND

Coronacrisis in Bangladesh

Hoewel het aantal coronabesmettingen in Bangladesh een stuk lager ligt dan in de afgelopen maanden (nu gemiddeld zo’n 2.000 per dag) zijn de scholen in het land nog steeds allemaal gesloten.

Dat bemoeilijkt het werk in ons sponsorprogramma en in ons Job Booster programma.

Kinderen en studenten krijgen allemaal op afstand les. Sponsorkinderen ontvangen wel hun maaltijden, en indien nodig, medische zorg.

Voorlopig gesloten

De verwachting is dat alle scholen en universiteiten in Bangladesh nog zeker tot maart 2021 gesloten blijven. Via initiatieven van de overheid en ngo’s zijn er speciale test- en zorginstellingen voor corona. Maar deze zijn voornamelijk gesitueerd in steden en niet geschikt voor de grote populatie mensen op het platteland.

Genade van God

“We maakten ons zorgen dat de situatie in de winter zou verslechteren.” vertelt Ibon Halder, directeur van het onderwijsprogramma bij partnerorganisatie CSS.

“Door de genade van God hebben we echter geen sterke stijging van het aantal infecties gezien. We hopen dat de besmettingen aan het einde van het winterseizoen, tegen maart 2021, zullen afnemen.”

Impact op de economie

De impact van de coronacrisis op de economie is groot. Veel mensen zijn werkeloos geworden en er zijn bijna geen vacatures. Dat is nadelig voor de studenten uit het Job Booster programma.

Halder: “Dit jaar zal de arbeidsmarkt onder druk komen te staan, omdat er zowel nieuwe afgestudeerden zijn als de mensen die hun baan hebben verloren tijdens de COVID-19-recessie. We hopen echter dat de post-COVID-situatie geleidelijk weer normaal zal worden.”

Noodfonds

Samen met onze lokale partners werken we aan duurzame oplossingen, waarmee mensen (opnieuw) zicht krijgen op een toekomst. Aanpassingen in ons werk, vanwege de pandemie, proberen we zoveel mogelijk binnen bestaande budgetten te doen. Maar dat lukt niet altijd. Daarom vragen we uw steun aan ons noodfonds voor de impact van corona. Zodat ons werk door kan gaan.

Doet u mee?

/ SPONSOR EEN KIND UIT DIT LAND *

*) worden er geen kinderen getoond? Dan zijn er op dit moment geen kinderen in dit land die een sponsorouder zoeken.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring