Coronacrisis in: Indonesië

Indonesië

4.129.020

mensen zijn besmet met het coronavirus

264 miljoen

mensen wonen in Indonesië

6,5%

van de bevolking leeft in armoede

116

positie op de Human Development Index

bron: United Nations Development Programme

Steun ons via een Tikkie
Of doe een gift via het donatieformulier
/ IMPACT VAN DE CORONACRISIS IN DIT LAND

Begin maart werden de eerst besmettingen gemeld in Indonesië. Sindsdien is loopt het aantal besmettingen gestaag op. Begin april stond de teller al ruim bijna op 2.500 besmettingen en werden ook de eerste sterfgevallen gemeld. Tegelijk blijkt uit berichten dat er maar heel beperkt tests mogelijk zijn om de besmetting te constateren. Ook is er vanuit lokale media kritiek op de cijfers die de overheid publiceert. Bijvoorbeeld het aantal sterfgevallen dat de nationale regering meldt, ligt veel lager dan hetzelfde cijfer dat lagere overheden rapporteren.

President Joko Widodo kondigde een serie maatregelen af om de verspreiding van het virus in te dammen. De bevolking moet afstand houden en iedereen wordt opgeroepen een masker te dragen. Vooralsnog wil de regering geen complete lockdown instellen, omdat een dergelijke maatregel juist de arme bevolking hard zal raken.

In Sulawesi startte Woord en Daad in 2018 een noodhulpproject nadat een aardbeving enorme schade aanrichtte. Eind vorig jaar is dit noodhulpproject omgevormd naar een weerbaarheidsproject, waarbij de bevolking gesteund wordt in het opbouwen van hun bestaan. Hoewel de partners zoveel mogelijk vanuit huis werken, zijn vertragingen onvermijdelijk.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring