DANKZIJ EEN PARTNER UIT NEDERLAND VERANDERDE MICHAELS LEVEN

Als partner maak jij het verschil voor mensen wereldwijd.

Word partner en maak wereldwijd verschil

Woord en Daad werkt al jaren samen met partners over de hele wereld. In goede en in slechte tijden. In Ethiopië, Oeganda, Bangladesh én in Nederland. Samen met onze partners in het Zuiden kunnen projecten worden opgezet en uitgevoerd. Dankzij financiële steun van partners uit Nederland kan ons werk doorgaan. En veranderen er levens, zoals dat van Michael uit Oeganda.

‘Ik had nooit gedacht dat hij zo ver zou komen’

Michael woont op het platteland van Oeganda en heeft met hulp van partnerorganisatie ADP de stap gezet om bijen te gaan houden. Hij houdt nu al tien jaar bijen, die hem de mogelijkheid bieden om ondanks zijn handicap op een goede manier vooruit te komen in zijn leven. Door het geld dat hij verdient met honing kunnen bijvoorbeeld zijn kinderen naar school en kan hij een os huren om te ploegen. Zo kan hij ook de opbrengsten van gewassen vergroten. Zijn oudere broer geeft aan: ‘Ik had nooit gedacht dat mijn broertje zo ver zou kunnen komen met zijn handicap.’

Meer verhalen uit projecten die mede dankzij partners worden gesteund

Vraag naar fonio stijgt dankzij campagne Tsjaadse regering

Het is gezellig druk in Deli. Marktkooplui bieden hun producten aan op een kleine open plek in het dorp. Achter een grote schaal vol kleine graankorrels zit Rebecca Lamassindji. Een afdak van stro en papier biedt enige bescherming tegen de felle zon. Het graan dat ze aanbiedt is fonio. Het levert een goede prijs op, zeker nu de overheid een gezondheidscampagne startte, vertelt de marktkoopvrouw.
31 mei 2023/door Ton Put

Reactie Woord en Daad op Afrikastrategie 2023-2032

Minister Schreinemacher presenteerde dinsdagavond 30 mei de lang verwachte Afrikastrategie aan de Tweede Kamer. Drie positieve punten vallen bij eerste lezing op.
31 mei 2023/door Hannah Neele

‘Ik wil laten zien dat ik niet mijn tas pak en vertrek’

Overleven. Zo omschrijft Daniel Jean-Louis (directeur van partnerorganisatie P&A) zijn leven op Haïti. Natuurrampen, bendegeweld, economische stagnatie, corruptie, een falende overheid; niets wordt het land bespaard. Toch denkt Daniel er niet over te vertrekken. In gesprek met Daniel Jean-Louis en Rina Molenaar (directeur-bestuurder Woord en Daad) over lichtpuntjes van hoop in Haïti.
31 mei 2023/door Ton Put

‘Ik leer hoe ik straks mijn bedrijf kan runnen’

In een hoek van het uitgestrekte terrein van de vakschool van ADP in Oeganda staan de stallen. Onder de overkappingen zijn met stokken of beton kleinere hokken gemaakt voor het vee. Hier leren de jongeren hoe ze een gezond bedrijf kunnen starten. Onder de overkapping staat Emmanuel Ecdu (19 jaar), met een brede lach op zijn gezicht. ‘Ik leer hoe ik goed voor de varkens kan zorgen,’ vertelt hij.
31 mei 2023/door Rudolf Mulderij

Partner zoekt partner!

Wereldwijd zijn er nog steeds veel mensen een steuntje in de rug nodig hebben. Maak jij het verschil voor mensen zoals Michael? Meld je dan aan als partner!

Ik word partner van Woord en Daad

Stap 1 van 2

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring