DANKZIJ EEN PARTNER UIT NEDERLAND VERANDERDE MICHAELS LEVEN

Als partner maak jij het verschil voor mensen wereldwijd.

Word partner en maak wereldwijd verschil

Woord en Daad werkt al jaren samen met partners over de hele wereld. In goede en in slechte tijden. In Ethiopië, Oeganda, Bangladesh én in Nederland. Samen met onze partners in het Zuiden kunnen projecten worden opgezet en uitgevoerd. Dankzij financiële steun van partners uit Nederland kan ons werk doorgaan. En veranderen er levens, zoals dat van Michael uit Oeganda.

‘Ik had nooit gedacht dat hij zo ver zou komen’

Michael woont op het platteland van Oeganda en heeft met hulp van partnerorganisatie ADP de stap gezet om bijen te gaan houden. Hij houdt nu al tien jaar bijen, die hem de mogelijkheid bieden om ondanks zijn handicap op een goede manier vooruit te komen in zijn leven. Door het geld dat hij verdient met honing kunnen bijvoorbeeld zijn kinderen naar school en kan hij een os huren om te ploegen. Zo kan hij ook de opbrengsten van gewassen vergroten. Zijn oudere broer geeft aan: ‘Ik had nooit gedacht dat mijn broertje zo ver zou kunnen komen met zijn handicap.’

Meer verhalen uit projecten die mede dankzij partners worden gesteund

Succesvolle sponsorloop voor Guatemala levert €7.050,75 op

De leerlingen van de Ds. G.H. Kerstenschool in Borssele hebben enorm hun best gedaan. Stagejuf Ilona Zegers van Driestar Educatief organiseerde op school een sponsorloop. De opbrengst was bestemd voor Geef ze een TIEN! in Guatemala.
23 juni 2022/door Henriët Roseboom

Terugblik Business Meeting 2022

Zo’n 75 betrokken ondernemers die een verschil willen maken in het leven van hun naaste namen deel aan de Business Meeting van Woord en Daad. Het netwerkevent stond dit jaar in het teken van waardig werk.
23 juni 2022/door Rudolf Mulderij

Column | Stoplicht

Laatst reed ik door Lima, de hoofdstad van Peru, en moest even stil staan voor het stoplicht. Een aantal jonge Venezolanen liep door de rij auto’s om wat bij te verdienen met het wassen van de voorruiten. Een aantal zijn ook vader. Hun kinderen zitten in de middenberm. Ik zink wat weg in gedachten met een aantal vragen. Wat moeilijk om als vader het besluit te moeten nemen om uit je land weg te gaan, duizenden kilometers af te leggen om een nieuw bestaan op te bouwen voor je kinderen in een onbekend land. Zou ik dat kunnen? En is dit waardig werk? Zijn er mogelijkheden voor hen in de huidige economie en hoe zou dat het beste begeleid moeten worden? Want niet alleen in Lima lopen jongeren rond; in veel van de landen waar Woord en Daad werkt, heb ik jongeren gezien, in de kracht van hun leven, zoekend naar werk.
23 juni 2022/door Ton Put

Budidi: ‘Mijn sponsors zijn een geschenk van God’

Budidi Johnson uit India zit in het eerste jaar van zijn bacheloropleiding Handel. De opleiding is ver van zijn huis, daarom verblijft hij in een hostel. ‘Ik vind het leuk om te zingen en maak iedere dag muziek.’
23 juni 2022/door Erika Levering

Partner zoekt partner!

Wereldwijd zijn er nog steeds veel mensen een steuntje in de rug nodig hebben. Maak jij het verschil voor mensen zoals Michael? Meld je dan aan als partner!

Ik word partner van Woord en Daad

Stap 1 van 2

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer