fbpx

15.000 jongeren uit Burkina Faso aan een baan

Job Booster Burkina Faso

In maart 2018 werd met veel media-aandacht in Burkina Faso het Job Booster initiatief gepresenteerd. Onder andere de regiobestuurder van Hauts Bassins, dhr. Célestin Koussoube was hierbij aanwezig. Hij heeft onze visie op het toegang geven van kansarme jongeren tot de arbeidsmarkt omarmd. Overal waar hij komt verspreid hij Job Booster als strategie om werkgelegenheid voor jongeren te realiseren.

Ook andere partijen in Burkina Faso reageerden enthousiast op het opleidingsprogramma. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het API (agentschap ter bevordering van buitenlandse investering in Burkina Faso) die rechtstreeks onder het kantoor van de president van Burkina Faso valt, wil samenwerken voor het opleiden van jongeren voor groeisectoren. Concreet voorbeeld is de opstart van een katoenspinnerij in Burkina Faso die lokaal waarde gaat toevoegen in plaats van de ruwe katoen te exporteren.
  • Verschillende goudmijnexploitanten, waaronder RoxGold, AECI, SOMISA, sluiten deals met Job Booster om nieuwe jongeren via Job Booster te werven en op te leiden.
  • Sotraco (nationale openbaar vervoersorganisatie) wil haar buschauffeurs laten opleiden door Job Booster partners.
  • Job booster heeft vanaf het begin contact met de ‘Maison de l’entreprise’, een instituut waar bedrijven zich registreren, business trainingen gegeven worden aan ondernemers en onder andere kredietwaardigheidsbeoordeling krijgen. In oktober hebben een overeenkomst ondertekend. Dit kwam uitvoerig in de media aangezien de Maison de l’entreprise Burkina Faso een zeer gerespecteerde instelling is die heel goed bekend staat.
  • De boerenorganisatie APME2A wil via Job Booster 2.000 jongeren opleiden als kleine agrariër voor groenteteelt en -verkoop.

Dat zijn mooie stappen om ons uiteindelijke doel te halen. In 2021 willen we 15.000 jongeren aan een baan of als zelfstandig ondernemer aan het werk geholpen hebben. In 2018 hebben we 1.326 jongeren opgeleid. Voor 2019 doen we daar nog een schepje bovenop.

Doelstellingen 2019

1.000 stafleden ontvangen training gericht op kwaliteitsverbetering;

27 managementteams ontvangen training gericht op kwaliteitsverbetering;

Job Booster bouwt of ‘refit’ 20 trainingsruimtes;

7.049 studenten (min. 50% vrouw) beginnen een opleiding bij een vakschool;

4.597 jongeren verdienen een duurzaam inkomen na hun opleiding;

Lokale bedrijven komen bij Job Booster voor de invulling van 3.000 vacatures.

Helpt u mee om 15.000 jongeren in Burkina Faso uitzicht op een betere toekomst te geven?

Nieuws uit Burkina Faso

Partners van dit project

Voor Job Booster Burkina Faso werken we samen met Norad, een Noors fonds. Eén van de voorwaarden van samenwerking is publicatie van het financieringscontract.

Download hier het contract.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen