Drops4Crops: profiteren van elke druppel water in Burkina Faso en Benin

Water is van levensbelang. Dat wordt met name duidelijk in tijden van droogte. In Burkina Faso en Benin, landen in de droge Sahel regio, wordt het weer steeds onvoorspelbaarder. Lange periodes van droogte worden afgewisseld door felle regenbuien. Dit heeft gevolgen voor de velen boeren en hun werk.

Een groot deel van de bevolking in Burkina Faso en Benin werkt in de landbouw. Een sector die potentie heeft, maar waar boeren maar al te vaak weinig verdienen. Onder andere de sterke afhankelijkheid van het weer, een gebrek aan kennis en technologie en een onzekere markt zijn beperkend voor de boeren. Problemen die we in het project Drops4Crops willen aanpakken. Samen met boerengroepen, lokale partners en de overheid.

Goed waterbeheer en efficiënt watergebruik

Goed watermanagement, met betrokkenheid van de overheid, biedt boeren meer stabiliteit. Bijvoorbeeld door wateroverschotten op te vangen voor in tijden van droogte. Door grondwater vast te houden en meer waterputten aan te leggen. En door kennis en irrigatietechnieken te delen zodat boeren slim kunnen irrigeren en het beschikbare water efficiënt leren gebruiken.

Verbeterde productie

De vraag naar groente is in beide landen groot, nu de bevolking snel groeit. En het droge klimaat in combinatie met irrigatie is uitermate geschikt om gewassen als aardappels en uien te verbouwen. Organisatie van boeren in boerengroepen en training over de markt en verbeterde productiemethoden kan een groot verschil maken voor de boeren en hun gezinnen. Zo kunnen boeren meer produceren en wordt hun concurrentiepositie versterkt.

Concrete doelstellingen

Het uiteindelijke doel is dat de boeren in Benin en Burkina op een duurzame manier profiteren van elke beschikbare druppel water! In Benin willen we 3.500 boeren bereiken, waarvan 60% vrouw is. In Burkina Faso zijn er 1.596 boeren betrokken in het project, waarvan tenminste 50% vrouw is. We streven naar verhoogde productie en een jaarlijkse inkomstenstijging voor deze boeren en hun gezinnen.

Steun boeren in Burkina faso en Benin

Wilt u dit project mede mogelijk maken, zodat boerenfamilies ook in tijden van droogte kunnen planten, oogsten en verdienen?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen