fbpx

Een markt voor sanitaire producten in Bangladesh

Bangladesh is een van de armste landen in Zuidoost-Azië. Het land kampt met grote uitdagingen, onder andere op het gebied van water en hygiëne. Zo’n 62 miljoen mensen hebben geen toegang tot goed sanitair en bijna 20 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon water. Dit lijdt tot onnodig veel ziektes en een slechte kwaliteit van leven.

Waar werken we aan?

We werken daarom aan een markt voor sanitaire producten als toiletten, watertanks, maandverband en zeep. Ondernemers worden opgeleid om een bedrijf met sanitair te starten of versterken en producten op de markt te brengen. Door voorlichting worden mensen bewust gemaakt van het belang van goede hygiëne en schoon water en worden ze doorverwezen naar ondernemers. Zodat vraag en aanbod beide toenemen en er een gezonde markt tot stand komt.

Het uiteindelijke doel is dat 384.000 armen op het platteland van Bangladesh kunnen profiteren van goede hygiëne en toegang tot sanitair.

Fuad: “Ik startte in 2012 een sanitairwinkel maar verkocht lange tijd slecht. In een ondernemerschapstraining leerde ik hoe ik mijn bedrijf kan ontwikkelen en mijn producten kan promoten. Voorheen wisten mensen niet dat mijn winkel bestond. Nu heb ik een goede relatie met mijn dorpsgenoten en verkoop ik goed. En ik zie dat mensen gezonder en optimistischer zijn!”

Tulshi: “Tot voor kort was er in ons dorp geen schoon drinkwater. We hadden alleen de rivier. Van een voorlichter hoorden we dat de diarree van mijn dochtertje over zou gaan als we voortaan schoon water zouden drinken. Met een lening konden we een regenwateropvang kopen, waardoor we nu schoon water hebben.”

 

Wilt u dit project mede mogelijk maken en zo families en ondernemers in Bangladesh steunen?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen